Kako muškarci vole po godinama: Mlađi se zaljubljuju u ženin izgled - Zreli u njen karakter

Naš odnos prema ljudima se generalno mijenja sa godinama. Kako starimo sve bolje razumijemo važnost bliskih odnosa i sve više učestvujemo u boljoj izgradnji odnosa. Ista situacija je i sa muškarcima i njihov odnos prema ženama. 


U različitim fazama života muškarci se drugačije ophode prema ženama. Pa da vidimo kako se to razlikuju ponašanja muškarca u dvadesetoj od muškarca u četrdesetoj godini. Muškarac 18-20: Ovo je period kada su muškarci pod udarom testosterona i bitno im je da zadovolje svoje emotivne potrebe. 

U ovom periodu muškarcu nije bitno mnogo da razmišlja o nekoj odanosti koliko mu je bitno da je njegova partnerka lijepa i privlačna. Tako će se i ophoditi prema njoj u većini slučajeva - sa više divljenja i manje poštovanja. 



U dvadesetim godinama muškarci vide žene kao udžbenik geografije kojeg trebaju istražiti. Zbog površnog shvatanja ljubavi u ovim godinama bivaju najviše povrijeđeni ili izigrani, ali isto tako i oni često budu ti koji povrijeđuju ili izigraju nekoga. 

Muškarac 20-30: Ovo je period kada opčinjenost površnim shvatanjem ljubavi polako isčezava. Do tridesete godine muškarac postaje totalno drugačija osoba. U zavisnosti od njegovog emotivnog stanja zavisi kako će se ophoditi prema ženama. 



Ako se muškarac nije skrasio do svoje tridesete godine, tačnije ako nije pronašao ljubav svog života on će biti veoma osjetljiv po pitanju žena i tretiraće ih sa velikim samopoštovanjem. Ako je muškarac pronašao ljubav svog života koja mu po svim mjerama odgovara on će takođe poštovati svoju ženu na osnovu ličnosti, a ne na osnovu fizičkog izgleda. 

Muškarac 35-45: Ovo su godine kada muškarci zaista primjećuju vrijednost i veličnu žene kao osobe. Oni zaista znaju cijeniti žene i do ovog perioda su naučili kako im ugoditi. Baš zbog ovog razloga mnoge mlađe žene započinju vezu sa muškarcima ovih godina. 

U ovim godinama muškarcima se spušta nivo hormona što ponekad dovodi do gubitka želje za intimnošću ali i dalje ostaje želja za povezanošću na dubljem nivou. Muškarac 45-55: Ovo je period kada se mnoge krize srednjih godina dešavaju ili počnu dešavati. 

Tokom ovog perioda muškarci i dalje imaju poštovanje prema ženama ali pod uticajem krize počnu se ponašati kao da nije tako. U ovom periodu često preispituju svoje izbore, stavove pa čak i potrebe. Muškarac 55+: Ako je do sada bio u sretnom braku sa jednom ženom on je onda zaista svjestan njene vrijednosti i ljepote.

U ovim godinama muškarci se spremaju za starost sa svojim ljepšim polovinama i zaista su zahvalni što ih imaju pored sebe. Za razliku od onog dječaka sa 20 godina, ovaj muškarac istinski voli ženin karakter a ne njen izgled. Po tome se najviše vidi koliko je muškarac sazrio.

Pokreće Blogger.