Inat vam ništa dobro ne donosi - Ženske osobine koje bi mogle otjerati muškarce

Postoje žene koje osvajaju ljubav i pažnju drugih ljudi bez da se imalo potrude, dok postoje i one koje daju sve od sebe ali ipak im ne polazi za rukom. Ključ je obično u načinu ponašanja. 


Ovo su neke od osobina žena koje bi mogle otjerati muškarce: 1. Pretjerana opsesija: Takve žene jednostavno nemaju mjeru ni u čemu. Šta god da rade one žele toga još i žele uvijek. Kada zavole muškarca one ga salijetaju, pozivaju, šalju poruke... 

Gdje si, šta si, s kim si bio... Muškarci obično bježe od ovoga glavom bez obzira. 2. Nisko samopouzdanje. Zašto bi muškarac smatrao da vrijedi žena koja sama za sebe ne smatra da vrijedi? Muškarac se zaljubljuje u ženu koja samu sebe voli, koja je sama sebi divna. 



To mu pokazuje da ona vrijedi. Teško je vraćati nekome samopouzdanje u život nakon što je godine proveo u zarobljeništvu nesigurnosti. Mnogi muškarci to neće umjeti ili neće ni htjeti pokušati. 3. Požurujete. Kad ćemo se vjenčati, kad ćemo praviti bebu... 

Kad ćemo praviti svadbu... Kad ćemo otvoriti zajednički račun u banci... Stop! Ne idite brže od onog tempa koji vaš muškarac može pratiti. Svaki vid požurivanja on vidi kao crvenu zastavicu. 4. Zahtijevanje pažnje. Ti mene ne voliš... Ti nikada nećeš da me zagrliš... 



Ti nisi kao muškarci iz serija... Muškarac vam daje pažnje i ljubavi onoliko koliko je sposoban dati. U redu je objasniti kako se osjećate ili objasniti da vam treba više pažnje, ali mnoge žene zahtjevaju više od onoga koliko muškarac može pružiti. 

 5. Narušavanje ličnog prostora. Ako muškarac kaže da ide kod prijatelja na pivo a vi se u toku noći pojavite pred vratima provjeravajući šta radi i da li je tu - izgledaćete kao psiho. I to ne samo njemu, već i svim njegovim prijateljima. 

Ovakvi ispadi su narušavanje ličnog prostora. Ako muškarac želi da provede neko vrijeme sam a vi mu konstantno upadate u sobu, i to je narušavanje ličnog prostora. I još jedan dodatni savjet, slušajte svog muškarca. Slušajte govor njegovog tijela, shvatite šta voli a šta ne voli, i ne idite protiv njegove volje.

Pokreće Blogger.