Slabosti Ovna koje bi mogli iskoristiti protiv njega - Ako želite da nešto uradi recite mu da ne može

Ovan je jedan od najkomplikovanijih znakova Zodijaka, i to ne zbog svoje tvrdoglavosti nego zbog svog temperamenta. 


Ovan se trudi da ostavi sjajan utisak na druge i u tome se toliko trudi da često više liči na čudaka nego na sjajnu osobu. Ako u svom okruženju imate nekog rođenog u znaku Ovna dobro je da znate koje su njegove slabosti. 1. Manji je od makovog zrna kad ga neko drugi “nadjača”. 

I to ne u fizičkom smislu, nego kada je neko drugi bolji od njega u nečemu. Ovan će se šepuriti kao paun sve dok ne naiđe neko ljepši ili bolji od njega. Tada će se pokunjiti i osjećati kao da ne postoje. 2. Njegovu tvrdoglavost možete okrenuti u svoju korist.



Ako želite da Ovan nešto uradi samo mu recite kako to ne umije. Njegova tvrdoglavost i upornost da dokaže ljudima da sve može će ga često dovesti u probleme. Često ide i sam na svoju štetu kako bi nešto dokazao ili pokazao drugima.

3. Možete ga kupiti suzama. Oni koji nešto često žele izvući od Ovna odlično znaju kako su slabi na suze. Ovan umije biti toliko dobrodušan da neće prozrijeti ni najlošiju glumu već će bez razmišljanja pomoći onome za koga vidi da je u nevolji.



4. Koliko je pametan toliko je i naivan. Ovan se zaista može svrstati u jedne od najinteligentnijih znakova. Ali sa druge strane mogu biti vrlo lako izmanipulisani i često nasjednu na bezazlene klopke drugih ljudi. Takve ispade sebi najviše zamjeraju i skoro nikada ne praštaju.

Pokreće Blogger.