Nisu sve ljubavi za zauvijek - 5 pitanja koje bi sebi trebali postaviti da saznate stanje svoje veze

Nakon nekoliko mjeseci veze zaljubljenost i zanos počinju da opadaju, što za neke ljude izgleda zastrašujuće. 


Ako ste u vezi već duže vrijeme i niste sigurni da li su vaša osjećanja zatajila ili se nalazite samo u prolzanoj fazi važno je da se zapitate narednih šest stvari. 1. Želite li svog partnera za zauvijek: Ako vam je potrebno vrijeme da razmislite o ovom odgovoru, stvari nisu baš najbolje. 

Onaj ko je istinski zaljubljen, ko smatra da je pronašao svoju srodnu dušu će odgovoriti ko iz toga "Ne bih mogao/mogla zamisliti život bez svog partnera". 2. Je li se osjećate udobno pored njega? Bez pretvaranja, bez šminke i glume, bez lažnog sjaja... 



Da li osjećate da vas prihvata bez svega navedenog? Da li se vi osjećate udobno kada vas vidi baš takve kakvi jeste? Ako je odgovar DA, na dobrom ste putu da shvatite da je vaš partner vrijedan svega. 3. Kako se slažete po pitanju budućih ciljeva? 

Da li imate više slična viđenja onog što želite ili više različita? Ako se vaša mišljenja mimoilaze u bitnim odlukama poput kakvu kuću želite, gdje želite živjeti i koliko djece imati tada imate veliki problem. 4. Koliko ste ljubomorni vi a koliko vaš partner?



Ljubomora je prihvatljiva do neke granice, ali pretjerana ljubomora jednog ili oba partnera često vodi u propast. 5. Da li biste zaista bili uz partnera u dobru i zlu? Da li biste bili uz svog partnera kada bi prolazio kroz težak period, kada bi doživio neku ozlijedu ili bankrot? Da li smatrate da bi on isto učinio za vas? Ako je odgovor DA - vi imate veliki potencijal.

Pokreće Blogger.