Ne glumite muškarcu ortaka - 10 grešaka koje žene najviše čine u vezi

Postoje stvari koje mnoge žene rade a muškarce izluđuju. Te stvari bi trebale biti što manje zastupljene u vezi.


1. Bijeg od samoće: Mnoge žene toliko strahuju od samoće da pribjegavaju vezama sa muškarcima sa kojima nisu kompatibilni. Svjesne su da se nalaze u lošoj vezi ali se nadaju da će sve postati bolje i tako sve dublje tonu u farsu. 2. Optuživanje. 

Druga stvar koja jako iritira muškarce jesu one optužbe "Ja tebe volim više nego ti mene". Osim što zvuči kao da ste na nivou djeteta iz osnovne škole, sa ovakvim izjavama ništa ne postižete. 3. Glumite ortaka. Muškarci ne žele da im žena bude "ortak". 



Žena bi trebala biti nježna i brižna, a ne neko ko će zahtijevati da se hrvate da biste dokazali ko je jači. Čak i da jeste jači od njega, vjerovatno mu se neće dopasti vaše hvalisanjeu vezi toga. 4. Lijepo upakovane uvrede. Žene su sklone ovome. 

To su izjave tipa "U mladosti si bio baš zgodan i lijep", "Prije si se više trudio i zarađivao" itd. Uglavnom ono što pogrešno činite sa ovim jeste da muškarcima dajete do znanja da sada nisu dovoljno dobri, a niko to ne želi čuti. Ako ćete već kritikovati - kritikujte otvoreno. 



Zaboravite na igre riječi. 5. Zahtijevanje. Žene su sklone tome da zahtijevaju od muškaraca nešto što nisu spremni učiniti. "Moraš se promijeniti!", "Moraš izbaciti svoje loše navike!". Poenta je da muškarci neće da čine ono što im se naređuje. 

Zato sljedeći put kad ga poželite nagovoriti na nešto počnite sa "Mnogo bi mi značilo kada bi" ili "Voljela bih da to promijeniš". 6. Prevelika očekivanja. Bilo da se radi o fizičkom izgledu ili načinu ponašanja - ne tražite od svog muškarca ono što drugi imaju ili ono što vam on ne može pružiti. 

Možda očekujete da vaš muškarac bude nabildan, a on jednostavno nema vremena da provodi u teretani, morali biste ga razumjeti. 7. Tužakanje pred drugima. Ovo je poslednja stavka, ali ni malo manje bitna od prethodnih. 

Niko ne voli da ga drugi tužakaju pred prijateljima ili porodicom. Ne kukajte svojim prijateljima kako vas izluđuje što vam ne pomaže u kući ili što vam ne odgovara na poruke istog sekunda. Sve probleme koje imate ostavite za sebe.

Pokreće Blogger.