Lekcija za sve koji su izgubili vjeru u ljubav - Glupo je mrziti ružu jer ste se uboli na njen trn

Ljubav je poput igre na sreću u kojoj nikad ne znate hoćete li pobijediti ili izgubiti. Ljubav je lekcija.


Čak i ako vam nije suđeno da budete s onim koga volite, morate naučiti lekciju i nastaviti dalje. Mnogi od nas više ne vjeruju u ljubav. Nakon svega što smo prošli, teško je sačuvati tu vjeru. Toliko ste puta bili razočarani, izdani i iznevjereni da je zaista naivno sanjati o ljubavi koju vidimo u filmovima. 

Ali svako ko ima dovoljno hrabrosti može pronaći pravu ljubav, čak i nakon mnoštva propalih veza. Pojaviće se osoba koja će vam pokazati da ljubav postoji, koja će vas podsjetiti da zaslužujete voljeti i biti voljeni. Mnogima to zvuči naivno ili kao kliše, ali ponekad sve što trebate učiniti je vjerovati.



Odbacite sumnje, zaboravite na prošle neuspjehe i samo vjerujte. Sve će se promijeniti. Naravno, ne u jednom danu, niti u jednom mjesecu. Ali kada se promjena desi, i kada je primjetite biće vam žao što niste ranije počeli vjerovati.. 

Jednog dana ćete sresti čovjeka koji će biti toliko iskren i pouzdan da će vam biti nemoguće vjerovati da postoji. Čovjeka koji se ne boji biti ranjiv, nesavršen, svoj... On je dovoljno mudar da shvati da riječi bole i zato ih pažljivo bira sa vama. 



On je dovoljno mudar da shvati da lijepe riječi i obećanja nisu ništa. Gledaćete ga i nećete vjerovati da se to dešava u stvarnosti. Gledaćete ga i razmišljati gdje je bio sve ovo vrijeme. Ovaj tip će odagnati tugu i žal iz vašeg života. Kao i strah i nesigurnost. 

Neće biti više strašnih i usamljenih noći. On će izbrisati loša sećanja. Jednostavno će vas podsjetiti da ste dovoljno jaki da se spasite bez ičije pomoći. On će se diviti vašoj snazi ​​i biti ponosan na vas. I ovo će biti trenutak kada sebi dopuštate da ponovo volite. 

A najvažnije je da vjerujete u sebe prvo i da ste za ljubav rođeni. Ponovo ćete početi sanjati i praviti planove. Odjednom ćete osjetiti da ste vrijedni ljubavi, vrijedni radosti i sreće. I tako je uvijek bilo - samo ste zaboravili. Odjednom ćete osjetiti da u vašem srcu postoji okean nepotrošene ljubavi u kojoj će vaš partner uživati.

Pokreće Blogger.