"Zašto jednostavno ne odeš" - Pitanje koje postavljaju ljudi koji nikad nisu voljeli

Mnogi ljudi, većinom oni koji nisu istinski voljeli, neće razumjeti zašto su neke ljubavne priče teške.


'Zašto jednostavno ne odeš?'' – prvo je pitanje koje vam postavljaju prijatelji i i porodica onda kada vaša veza zađe u krizu. Ono što mi instinktivno želimo da ih pitamo pritom je ''Da li ste vi ikada bili zaljubljeni?'' Većina odgovora će biti ''da'' ali nije isto biti zaljubljen i misliti da ste bili zaljubljeni.

Nijedna veza nije savršena. Svakako je tačno da ćete imati problema, konflikata, svađa, koliko god da dobro funkcionišete. Nijedna veza nije bajka, koliko god da romantične komedije pokušavaju da nas uvjere u to. Život je stvaran i često težak. 



Doći će vrijeme kada ćete sjesti sami sa sobom i pomisliti: Možda stvarno trebam da odem. Ako odlučite da odete jer više ne želite da se borite za vašu ljubav, onda vi niste ni bili zaljubljeni. Ono što vi tada osjećate je požuda. Željni ste fizičkog kontakta, komplimenata, pažnje i svega ostalog što veza nudi. 

Požudu je vrlo lako pomiješati sa ljubavlju i biti ubjeđen da volite dok u stvarnosti to nije istina. Kada ste istinski zaljubljeni ništa ne može da promijeni vaš pogled na voljenu osobu. Sa kakvim god nesavršenostima da su oni došli u vaš život to neće promijeniti vaš pogled na njih. 



Kada sam prvi put srela ljubav svog života, osjetila sam to u svom cijelom organizmu. Preplavljena radošću i srećom, to je jedino čime mogu da opišem svoje osjećanje. Tokom godina, naša je ljubav samo postajala sve jača i jača. Kada nam se dogodio raskid, fizička i duhovna bol koju sam osjetila bila je neizdrživa. 

Doslovno, nisam mogla da dišem. Osjetila sam nevjerovatnu tugu koja me je progutala. Mjesecima kasnije, pokušala sam ponovo da izlazim i stvorim osjećanja prema novoj osobi - ista osjećanja koja sam imala prema njemu, ali, nije uspjelo. Nije mi samo nedostajao fizički kontakt, već i miris njegovog parfema, način na koji me je grlio i razgovarao samnom. 

Nijedan dodir, miris parfema, razgovor, ni zagrljaj... nije bio ni blizu njegovom. Ljubav je kada se vaše izgubljene duše stapaju u cjelinu, baš poput djelića slagalice koji je oduvijek nedostajao. Vi postajete jedno i učite da živite tako do kraja svog života. 

Ljubav se bazira na vašem obostranon psihičkom rastu i razvijanju ličnosti. Tako da... ''Zašto jednostavno ne odeš?'' nije pitanje na koje ja mogu odgovoriti. Zašto? Jer ako stvarno volite, napuštanje partnera nije opcija. Nije čak ni misao. Nemoguće je.

Pokreće Blogger.