Zapostavila sam svoj život i karijeru zbog djeteta - I ne kajem se, iz nekoliko razloga

Majčinstvo je najljepša stvar koja se desi u životu jedne žene. Ne postoje riječi da opišu kako je to postati majka, to se ne može zamisliti, može se samo osjetiti. 


Još otkad sam bila mala djevojčica znala sam da želim da budem majka i znala sam da bih bila dobra majka. Uvijek sam bila pomalo depresivna i tužna. Osjećala bih se prazno čak kada bih bila okružena ljudima koje volim. Uvijek sam imala osjećaj da mi nešto fali. 

Čak i kada sam upoznala svog sadašnjeg muža. Bila sam zaljubljena u njega kao klinka, ali ipak sam se ponekad osjećala usamljeno pored njega. Živjela sam savršen život. Dobar posao, karijera, predivan čovjek pored mene - imala sam sve što poželim.



Često sam bila ljuta na sebe što nisam bila zahvalna na tome i što sam se osjećala tako prazno. Tek sada, kad sam postala majka jednog predivnog dječaka, shvatila sam da sam cijeli život njega čekala. Čim sam ugledala njegovo maleno lice osjetila sam se ispunjeno i srećno. 

Unio je radost u moj život kao niko nikada. Odlučila sam dati otkaz i posvetiti se njegovom odgoju i našoj porodici. Mnoge prijateljice me osuđuju zbog mog sadašnjeg načina života jer misle da sam načinila grešku tako što sam zapostavila svoj život i posvetila se totalno svom sinu.



Osuđuju me što više ne idem sa njima po kafićima, već radije šetam sa svojim sinom. Što više ne učestvujem u njihovim trač partijama već samo pričam o svom sinu. Milion puta su mi rekle da ne trebam ovako živjeti i da to nije ispravno. 

Ono što one ne shvataju je da se nisam odrekla onog što mi treba, već sam pristala na ono što mi treba i čemu ja trebam - mom sinu. Konačno se nalazim u fazi života kada sam srećna i ispunjena i želim da uživam u tome. Smatram da je sreća daleko važnija od svega ostalog, pogotovo od karijere. 

Svaka majka bi trebala živjeti onako kako ona smatra da bi trebala. Ako ona smatra da bi trebala nastaviti sa karijerom ima potpuno pravo na to. Ako želi biti domaćica ima potpuno pravo na to.

Pokreće Blogger.