Situacije u kojima ne bi trebali davati drugu šansu - Ko jednom izigra velike su šanse da će opet

Ne zaslužuju svi ljudi drugu šansu, a pogotovo treću ili četvrtu. Prije nego što dadnete novu šansu dobro razmislite da li je zaslužuju.


1. Odbija preuzeti odgovornost za svoje greške. Ako i dalje opravdava svoje loše postupke, ako krivi druge za sve što se desilo, tada nije dovoljno zreo da preuzme odgovornost za svoje postupke. 2. Odbija da se izvini za svoje greške. On jednostavno ne želi priznati da je pogriješio.

Ako misli da nije učinio ništa loše, ako misli da je s njegovim ponašanjem sve u redu, onda će i dalje nastaviti činiti iste stvari. On ne vidi razlog za promjenu i ne želi o tome razmisliti. 3. Ukazuje na vaše greške kako bi preusmjerio pažnju sa sebe. 



Ako čitav problem prebacuje na vas, ne biste mu trebali pružiti drugu priliku, jer ćete uvijek biti vi krivi i za njegove greške. 4. Nameće vam krivicu da biste mu dali drugu šansu. Ne biste se trebali osjećati obaveznim pružiti mu drugu priliku samo zato što imate dugu istoriju zajedno.

Ili jer ste to ranije obećavali jedno drugom. Imate pravo napustiti bilo koga bilo kada. Ako vam je slomio povjerenje i pokopao vjeru u njega, imate pravo da odete. 5. Ponaša se kao da pretjerujete. Ako vaš partner vaše osjećaje ne shvati ozbiljno i optuži vas da ste dramatični, ili da od muhe pravite slona, ​​onda vas ne poštuje dovoljno. 



Ne treba vam neko ko ne poštuje vaša osjećanja i ko vam pokušava diktirati kako biste se trebali osjećati. 6. Ponavlja prošle greške. Ako ovo nije prvi put da se posvađate s njim zbog iste stvari, vrijeme je da to prekinete. Očito nije naučio lekciju od prošlog puta kada je povrijedio vaša osjećanja, pa odakle vam ideja da će ovaj put razumjeti?

Pokreće Blogger.