Savjeti psihologa holivudskih zvijezda - Vaš život ima smisao ako vaše riječi pozitivno utiču na druge

Marisa Peer je jedna od najpoznatijih psiho terapeuta u svijetu i omiljena među holivudskim zvijezdama.


Donosimo vam nekoliko njenih transformacijskih citata: "Najviše depresije se krije među ljudima koji ne žive onako kako bi oni željeli i zbog toga istinski pate". "Fokusirajte se samo na ono što želite ostvariti i krećite se prema tom cilju. Nikada ne idite u suprotnom smijeru. 

To ćete uspjeti tako što ćete pronaći suprotnu stranu svakoj negativnoj misli i iskoristiti to u svoju korist.." "Jedno od osnovnih pravila funkcionisanja čovjekovog uma jeste to da emocije uvijek nadjačaju logiku jer su one mnogo jače. Što nas dovodi do shvatanja da moramo promijeniti ono što osjećamo prije nego naš razum. 



To znači da moramo promijeniti osjećanja koja nas koče na putu ka uspjehu i strahove koji nam ne dozvoljavaju da načinimo nove korake. Mijenjajući ove stvari krećete se ka naprijed. Radeći stvari koje su izvan vaše zone komforta zapravo će smanjiti vaš nivo brige i pomoći vam da više uživate u njima."

"Moji klijenti su uspjeli prebroditi svoje probleme i dosegnuti velike uspjehe nakon što su usvojili jednu naviku koju sam im predložila. Prva stvar čim ustanu prvo urade sve stvari koje mrze. Ako usvojite ovu naviku u svojoj svakodnevnici primjetićete da se vaš život iznimno mijenja." 



"Ne pristajanje na rizik je veće kockanje nego pristajanje na njega.". "Poenta nije da se trudite uklopiti negdje ili biti prihvaćeni među drugima, poenta je osjećati se udobno u vlastitom tijelu tako da bismo se osjećali udobrno među ostalim ljudima." 

"Shvatila sam da riječi koje slušate vas oblikuju kao ličnost, ali ni pola toliko koliko riječi koje govorite sami sebi". "Kada dotaknete druge ljude, kada vaše riječi utiču na njih i kada ih vaša djela čine boljima, tada vaš život ima i smisla i značenja.

Pokreće Blogger.