Psihologija srećnih odnosa: Dobar muškarac nije sreća - Već svjestan izbor žene

Ponekad možete čuti da ako žena ima dobrog i dostojnog muškarca, koji je voli i poštuje, onda je jako sretna „sretna“. Međutim, sreća ne igra veliku ulogu u tome. 


Činjenica je da svaka žena sama bira koja osoba može biti uz nju, a koja ne. Svaka žena dobro zna šta zaslužuje shodno tome šta o sebi misli. Zbog toga samo dostojna i pouzdana osoba može biti pored pametne žene, dok će labilne žene možda načiniti lošiji izbor. 

Istovremeno, ona se ne plaši usamljenosti i spremna je na neko vrijeme biti slobodna od veza, ako još nije upoznala "ispravnog" muškarca. To je nimalo ne plaši, jer je mnogo strašnije biti u vezi s osobom s kojom se i dalje osjećate usamljeno i nesretno. 



Dobar i dostojan muškarac u životu žene nije sreća, to njen svjestan izbor. Ako muškarac želi biti s njom, moraće znati ugoditi njenim mišljenjima i željama. Moraće je znati cijeniti. Naravno, i ona će ga poštovati i cijeniti, sve dok je to obostrano. 

Ona uopšte neće prisiliti muškarca da se radikalno promijeni zbog nje. Jednostavno će objasniti šta joj je zaista važno u vezi a šta nije. Neće gubiti vrijeme na nekog ko joj ne odgovara niti će gubiti vrijeme mučeći se da ispravi ono što joj se ne dopada. 



Muškarac uvijek ima izbor - pokloniti sebe ženi ili ne. Ako je njegov izbor "da", tada mogu stvoriti vrlo sretnu i skladnu uniju, gdje se njihovi glavni ciljevi, želje i potrebe zaista poklapaju. Ako to nije slučaj, onda niko nikoga ne treba prisiljavati na promjene. 

Žena koja poštuje sebe sigurno ne želi biti mama ili učiteljica za svog muškarca. Žena će svom voljenom muškarcu dati glavno - svoje razumijevanje, podršku i bliskost, jer će mu vjerovati. Samo pod takvim uslovima žena se može potpuno otvoriti i uživati ​​u svim aspektima svog odnosa sa muškarcem.

Tada će i za njega ova veza postati veliko zadovoljstvo i sreća. Ovdje je sve međusobno povezano. Stoga nemojte misliti da je dostojan muškarac pored žene samo sreća. Ne, on je njen izbor.

Pokreće Blogger.