Niste našle pravog ako morate skriti svoju ranjivost: 7 stvari koje žena ima pravo zahtijevati u vezi

U svakoj vezi bi trebala postojati određena pravila kojih se partneri pridržavaju. U tome nema ništa loše. Zato, svaka bi žena imala pravo tražiti od muškarca sljedeće stvari:


Poštovanje: U vezi, partneri bi se trebali odnositi jedni prema drugima s poštovanjem, trebali bi biti jednaki. Ako muškarac ne poštuje ženu, ili obrnuto, ona ga ne poštuje, tada zajednica ima mnogo manje šansi za uspjeh. Ako znate svoju vrijednost, nikada nećete biti u blizini muškarca koji vas ne poštuje.

Slažete se, kada se prema partneru ponašate s poštovanjem i pokušavate ga usrećiti, je li to ono što želite zauzvrat? Podrška: Biramo čovjeka za sebe tijelom, dušom, srcem. A od njega bi trebali dobiti podršku - moralnu, fizičku, materijalnu. Žena može mnogo postići ako je podržava partner. 



I nema ništa strašnije i gore nego kad dijelite sa njim svoje ciljeve, snove, a on se svemu tome nasmije! Pažnja: To znači da kad ste zajedno, on ne bulji u telefon ili čini nešto drugo kako ne bi slušao šta mu govorite. Ranjivost: Možete biti snažna i samopouzdana supruga, ali to ne znači da ste hladni i bezdušni.

Naprotiv, ranjivi ste. I ne morate kriti tu svoju stranu, jer nema potrebe. Dakle, nije stvar samo u vašoj ranjivosti. Ako morate skriti svoju ranjivost pred muškarcem to znači da niste sa pravim. Strast: Ako je strast u vezi izumrla, treba je ponovo podstaći. 



Jer ako nje nema, tada će se veza raspasti. Biće vam mnogo bolje ako počnete tražiti ovu iskru strasti, nego da živite kraj nekoga ko vas ne uzbuđuje. Vjernost: Žena ne bi trebala tolerisati obmanu i izdaju. Partneri u vezi moraju biti vjerni jedni drugima, i to nije za raspravu. Ako je muškarac počinio izdaju, to znači da vas ne cijeni i ne poštuje. 

Strpljenje i dobrota: Vi kao osoba imate pravo osjetiti i pokazati slabost, a vaš partner mora biti strpljiv s vama u takvim trenucima. Mora pokazati strpljenje i ljubaznost, oprostiti vam na neki način, zatvoriti oči pred nečim što ga nervira. Važno je prihvatiti jedni druge onakvima kakvi ste, i tek tada će veza biti uspješna.

Pokreće Blogger.