Ne tretirajte muža kao sina ili kao kućnog ljubimca - Ženske greške koje bi mogle naštetiti braku

Mnoge žene su toliko sigurne u sebe, svoju pravednost i besprijekornost da ne primjećuju koliko griješe prema svome muškarcu. 


Svaki brak treba da se temelji na međusobnom razumijevanju, uzajamnom poštovanju, povjerenju, sposobnosti da slušamo i čujemo, i nikako na sljedećim stvarima: 1. Uzimate muža zdravo za gotovo: Postoje žene koje nikada ne hvale svoje partnere za ono što čine za njih. 

Sve što su učinili uzimaju zdravo za gotovo, ali ipak uvijek primijete greške i pobrinete se da ih dobro natrljate na nos. 2. Pokušavate ga promijeniti: Kažu da muškarac, stupajući u brak, sanja da se njegova supruga nikada neće promijeniti, a žena kad se uda, sanja da će se njen suprug definitivno promijeniti.



Ako se osoba želi promijeniti, učiniće to, ali vi je ne možete primorate na promjene. 3. Tretirate ga kao sina. Pretjerana briga i želja za kontrolom živciraju muškarce. Muškarac je dovoljno zreo da se zna ponašati kako on misli da treba. 

4. Krivite njega za sve. Ako vaš muškarac primjeti da vi ne želite priznati svoje greške ni on neće htjeti priznati svoje. Kriveći njega za sve stvarate barijeru između vas koja može biti kobna za brak. Dobra, zdrava veza rezultat je rada dvoje ljudi koji jednako dijele odgovornost za svoje postupke. 



5. Ne pružate mu dovoljno slobodnog vremena. Dozvolite mu da ima vrijeme za sebe, za svoje hobije ili prijatelje. Ako mu to uskraćujete rizikujete da vas zamrzi. Nemate pravo zahtijevati od njega da bude samo vama posvećen i da sve što želi činiti da čini za vas. To je nezdrava veza. Oboje trebate imati neke svoje aktivnosti koje nećete raditi skupa.

Pokreće Blogger.