Žena je najranjivija kada je zaljubljena - A najjača kada je ostavljena: Ljubav je najviše mijenja

Od 7. do 77. godine žene prođu razne periode života u kojima se mijenja svaki segment karaktera.


Snaga žene će varirati sa godinama. U nekim periodima će biti jača, u nekima slabija, u nekima će manje voljeti sebe a u nekima će biti više ponosne na sebe. Ono što poljulja život žene u najvećoj mjeri jeste ljubav. Ljubav ima veliki uticaj na njen život. 

Žena kada se zaljubi u stanju je promijeniti se u potpunosti. Od snažne žene može postati osjetljiva djevojčica i obrnuto. Zavisno od odnosa kakav ima sa svojim partnerom žena može da bude najsretnija na svijetu ali isto tako u lošem odnosu može da se osjeća veoma jadno. 



Najranjivija žena postaje kada se istinski zaljubi. Čak i ako je prethodno bila najjača žena na svijetu - ona lako postane najkrhkija. Ljubav je čini ranjivom jer kad voli, tada ima slabu tačku. Možda nije snažna kao muškarac, ali svog partnera će čuvati svom svojom snagom. 

Kada se zaljubi svjesna je da se više svijet ne vrti oko nje, već postoji neka druga osoba o kojoj se mora brinuti. Nasuprot tome, žena je najjača kada je ostavljena. Da, ona će patiti kada joj srce slome, kada je izdaju ili prevare. Ali u svoj toj tuzi skupiće snagu da se oduspravi, našminka, dotjera i krene dalje.



Kada joj je najviše srce slomljeno u njoj će se pojaviti ogromna snaga da pokaže da može i zaslužuje bolje. Možda će noćima plakati u četiri zida, ali nikada to neće drugima pokazati. Sve će nositi sama na svojim leđima i praviti se kao da se ništa nije desilo. Da, žena je takva.

Ne potcjenjujte njenu snagu, jer nikada ne znate šta od nje možete očekivati dok ne znate kroz šta ona prolazi. Žene koje svakodnevno srećete u sebi nose velike boli, razočarenja i boli, ali to na njihovim licima nećete često primjetiti.

Pokreće Blogger.