Ne možete uticati na tuđa razmišljanja: 7 zlatnih savjeta koje ljudi dobijaju od psihologa

Stručna pomoć može biti spas za ljude koji se psihički osjećaju iscrpljeno. U nastavku donosimo savjete psihologa koji su mnogima promijenili život na bolje. 


Budite nježni prema sebi.: "Moj terapeut me je podsjetio da smo se ove godine svi suočili s kolektivnom traumom, pa se osjećam kao da sam imala više gracioznosti i empatije u svom ličnom životu i poslovnim odnosima s drugima", rekla je Kati Charin, 31-godišnjakinja.

Ne morate nositi sve terete sami. Daniela Portillo (25) rekla je da ju je psiholog podsjetio da „niste odgovorni za tuđe osjećaje. Ne morate sve to nositi sa sobom. ” Ne možemo kontrolisati tuđe misli. „Ove godine me moj terapeut naučio da ne mogu kontrolisati što drugi misle. 



Prema tome, ne bih se trebao mnogo nervirati zbog toga”, rekao je Samanamu 25-godišnjak. Pustite tugi da prođe. Nakon što je doživjela gubitak u svojoj porodici, Anahi Ortiz Prieto (35), samopouzdana fitnes trenerica, teško se nosila sa osjećajem tuge.

Na sesiji, njen terapeut ju je ohrabrio da „se suoči sa svojom tugom, a da ne bježi od nje, jer se tuga tako najbolje liječi“. Prvo se pobrinite za sebe. Maria Martinez, 27-godišnja studentica, postala je majka. Dok se teško nosila sa situacijom, njen joj je terapeut rekao: „Ti si baterija automobila. Ako se niko o tebi ne brine, automobil neće raditi." 



Strast + kompetentnost = samopouzdanje. Nakon što je shvatila da joj nedostaje samopouzdanja u različitim područjima života, Cindy V. (30), voditeljica računovodstva, rekla je da joj je terapeut rekao: "Strast i kompetencija jednaki su samopouzdanju ." 

Objasnila je da joj je ovaj jednostavni savjet pomogao da pristupi svemu, od posla do vježbanja, s manje kritičkim načinom razmišljanja. Znate svoje tijelo i um bolje od svih. "Moj terapeut mi je dao savjet da zaista slušam sebe i da se povežem sa svojim tijelom, jer sam svoja najbolja iscjeljiteljka", rekla je Hannah Rodriguez (29). ”

Pokreće Blogger.