Zašto osuđujete ljubavnice - Vaš muž je taj koji je spreman rizikovati brak i porodicu zbog afere

Kada žena doživi nevjeru od strane svog voljenog muškarca, obično će za sve okriviti drugu ženu. 


Kada ženu prevari njen muškarac prije će povjerovati njegovim izgovorima nego svojoj istini. Prije će povjerovati da je svako drugi kriv, samo njen muškarac nije. Mnoge žene će najviše okrivljivati ljubavnicu, upirati prst u nju kao u glavnog krivca.

Ona je kriva što je rasturila vašu porodicu, ona je ta koja je zavodila vašeg muškarca, i cijelu krivicu prebacujete na nju. Zovete je pogrdnim imenima, optužujete je da se počinila najstrašnija djela ili joj čak prijetite... Dok zapravo sva krivica leži na vašem muškarcu. 



On je taj koji je oženjen, koji ima ženu koja ga voli, koji gradi porodicu a ipak je spreman sve to da stavi na kocku. Vaš muškarac je taj koji je spreman rizikovati da izgubi porodicu zbog druge žene koja mu vjerovatno i ne znači više osim privremenog trenutka zadovoljstva.

Kada ga uhvatite na djelu vjerovatno će se obezbijediti dobrim argumentima kako bi vam objasnili da su oni žrtva u toj aferi. Možda će okriviti tebe, njegovu ženu, da nisi bila dovoljno dobra pa si ga otjerala drugoj u naručje. Možda će okriviti stresan posao ili alkohol. 



Ali rijetko ćete čuti onu pravu istinu: "Izvini, uradio sam to, Želio sam to da uradim". Ne padajte čak ni na izgovore "Ne znam zašto sam to uradio / Ne znam o čemu sam razmišljao. / Nisam bio prisebi." itd. Itekako zna zašto je to uradio - zato što je to želio! 

Pokreće Blogger.