Za sve muškarce koji kažu da je lako biti žensko - Ne znate vi kroz šta mi sve prolazimo

"Lako je biti žensko!" Eh da smo dobile novčić svaki put kad smo čule ovu izjavu sada bi bile milionerke.


Muškarci, i to velika većina njih, smatra da je sreća roditi se kao žensko. Smatraju da je to povlaštenje jer je nama sve servirano na tacni i ne moramo se potruditi ni oko čega. Smatraju da je dovoljno biti žena da bi se usrećila i živjela lagodno. Apsolutno netačno. 

Ove konstatacije se možda odnose na veoma rijedak broj žena koje su obdarene izvanrednom ljepotom i atraktivnošću i koje su zbog istih skoro uvijek dobijale sve na gotovo. Takve se obično udaju mlade za veoma bogatog, uspješnog i zgodnog frajera, i tako sebi obezbjedile ugodnu budućnost u kojoj se neće morati mnogo namučiti. 



Da, takve postoje ali su rijetke. Mi, ostale "smrtnice" koje smo ili prosječno dobrog izgleda, ili samo dobrog izgleda, i dalje se moramo dobro pomučiti da bismo bile ostvarene, srećne i uspješne. Ne završe sve žene fakultete, ne udaju se sve žene srećno, ne pronađu sve žene dobar i lak posao... 

To je ono što muškarci ne shvataju. Ne možemo sve upecati bogatog i savršenog frajera, prvo jer takvih nema mnogo, a i konkurencija je velika. Tako da od tih izvanredno lijepih žena, mi prosječne ne možemo doći na red. Da, muškarci obično rade fizički teške i iscrpljujuće poslove, ali i mnoge žene rade isto. 



Od nas se očekuje da se ponašamo kao dame, radimo kao mašine, izgledamo savršeno, spremamo tri obroka na dan, održavamo čistoću kuće, rađamo djecu... a niko nas ne pita koliko nam je teško dok kroz sve to prolazimo. Sam sklop naših emocija koje nas "proždiru" svaki dan je stvar sa kojom se teško nosimo.

Nije začuđujuć podatak da su žene podložnije anksioznosti i depresiji. Teško je postizati sve ono što se očekuje od nas sa bujicom emocija koju naša psiha nanosi svakih par dana... Zato, sledeći put prije nego što kažete da je lako biti žensko dobro se zapitajte kroz šta sve jedna žena mora proći...

Pokreće Blogger.