Strah od životinja može puno reći o vašoj ličnosti: Strah od miša povezan je sa nedostatkom pažnje

Da li ste znali da postoji veza između vašeg karaktera i straha od određenih životinja. Ono čega se plašite može dosta reći o vašoj ličnosti. 


Pas. Nepovjerljivi ste i vrlo ste zatvoreni prema drugim ljudima. Mnogo su vas puta izdali vaši najbolji prijatelji. Ne znate kako zaboraviti i oprostiti. Prestali ste vjerovati u ljude. Mačka: Plašite se budućnosti i onoga što ona donosi. Nedostaje vam samopouzdanja u sebe. 

Previše ste zabrinuti zbog mišljenja drugih. Volite otvorene ljude i želite da o vama svi misle sve najbolje. Ako osjetite da se nekome ne dopada vaša ličnost to smatrate kao ličnu uvredu. Zmija. Morate sve držati pod kontrolom. Uvijek se trudite biti jaki i ne priznajete svoje slabosti pred drugima. Nedostaje vam fleksibilnosti. 



Takođe vam je teško dati oduška emocijama. Pauk. Kao dijete, vaša majka je bila previše zaštitnički nastrojena prema vama. Ili je za vas bila prevelik autoritet zbog čega ste još uvijek u grču. Bojite se ljudi i situacija koje ne razumijete. 

Želite da se svaki aspekt vašeg života pokorava vašim pravilima. Miš. Stidljivi ste i teško se slažete s drugim ljudima. Bojite se neugodnih situacija i ne znate kako se nositi s njima. Svaki neuspjeh teško podnosite i zato lako odustajete, čak i ako ne biste trebali. Strah od miša je takođe povezan sa nedostatkom pažnje.



Šišmiš. Skloni ste vjerovanju u čudne i neobjašnjive stvari. Najviše se bojite sebe, ograničavate svoj potencijal, i ne pratite vlastite instinkte i intuiciju. Izbjegavate nepovoljne situacije, često ne znajući kako pronaći izlaz iz njih. Osa. Nestrpljivi ste u svojim željama da nešto postignete. 

Nepoznate stvari vas izluđuju. Vrlo ste osjetljivi i lako se svađate. Pacov. Previše ste zabrinuti iz bilo kojeg razloga. I sami množite svoje probleme, ne želeći ih sagledati sa racionalne strane. Previše ste fiksirani na mišljenja drugih. Ne vjerujete ljudima koji ne žele otvoreno dijeliti svoje stavove.

Pokreće Blogger.