Put do muškog srca nije samo kroz stomak - Već i kroz dopisivanje: Kako flertovati preko poruka

Muškarci ne vole duge razgovore ali uživaju u dobrom dopisivanju sa pripadnicima ljepšeg spola. Dopisivanje im daje utisak da je žena uvijek tu za njih i tako jačaju bliskost.


U modernom dobu postoji milion sretnih veza koje su započele baš na taj način - kroz upoznavanje na daljinu i dopisivanje. Možda do sada već imate dosta iskustva na ovome polju, možda ste uspješno osvojili nekog kroz dopisivanje, a možda ste na kraju zanimljive ljubavne priče dobili samo "Seen", ili "Poruka je pregledana". 

U takvim slučajevima nešto je u dopisivanju krenulo po zlu. Dopisivanje nije nikakva nauka, ali je ipak važno da znate neke osnovne stvari. Kako na ispravan način flertovati sa tipom tako da izgradi jaču želju za vama? Najvažnije pravilo jeste da ne idete protiv sebe. 



Ne izmišljajte neku nepoznatu personu i ne predstavljajte se lažno. Takve priče skoro uvijek završe loše. Ne morate pristajati na nešto samo zato što mislite da biste ga tako osvojili. Ako na primjer, ne želite da vodite razgovor na određenu temu objasnite mu direktno.

Trudite se da vaše poruke ne budu puno duže od njegovih. Da, žene imaju tendenciju da pišu romane objašnjavajući šta žele ili osjećaju, ali to može uplašiti muškarca. Ako na pitanje "Kako si danas" on odgovori jednom ili dvje rečenice, nema potrebe da vi prepričate sve i jedan detalj svog dana. 



Pratite njegov tempo. Ne ustručavajte se javiti prvi. Ako vam se on javio prvi posljednja dva puta ili više, možda će napraviti pauzu i testirati koliko vam je stalo do njega. Nema ništa loše u tome da se javite i pitate kako je. Koristite smajlije ili emodžije. 

Razgovori bez emotikona često izgledaju previše ozbiljno ili mlako, zato često ubacite koji emotikon što se smije ili namiguje. Tako ćete namamiti osmijeh na njegovo lice. Šaljite slike. Muškarci nisu toliko dobri u vizualiziranju. Kada vas upita šta radite, a vi kažete da ste krenuli u izlazak sa prijateljima, možete mu dodatno poslati i selfi kako bi dobio širu sliku. 

Gledajući vaše slike, pogotovo one koje pošaljete uživo steći će utisak da ste jako bliski. Ne pričajte samo o sebi. Uzvratite mu svako njegovo pitanje. Na primjer, ako vas pita "Koja vam je omiljena boja?" odgovorite koja je i upitajte ga isto. Tako ćete pokazati svoj interes za njega i potvrditi njegove sumnje da vam se dopada.

Pokreće Blogger.