Prava ljubav se ne preispituje - Savjeti psihologa za ljude koji neprestano pate u vezama

Kad dugo patite u vezi, zaboravite da se možete osjećati drugačije, zaboravite da odnosi mogu biti i ugodni. 


Psiholog Mihail Labkovski savjetuje šta činiti u takvim situacijama. Kad je osoba nesrećna, ona samo treba da pronađe pravi smijer u kojem će se kretati da bi napustila takav način života. "Problem je što mnogi ljudi ljubav mjere po nivou patnje koju osjećaju, umjesto po nivou sreće", objašnjava Labkovski.

Zbog toga mnogi ostaju u lošoj vezi, jer misle da ona baš takva treba biti, ili misle da nisu zaslužili bolje zbog nekih grešaka koje su činili u prošlosti. Morate shvatiti da zaslužujete dobru veze. Čak i ako sebe smatrate da ne izgledate dovoljno dobro.



Čak i ako smatrate da niste dovoljno dobra osoba, da ste činili mnoge greške u prošlosti... Ako se iskreno kajete zbog svih gluposti koje ste učinili - vi ste sada dobra osoba. Dobra osoba zaslužuje dobru vezu, ljepota uopšte ne mora igrati ulogu u tome. 

Koliko vam je dobro u vezi i životu zavisi od toga kakav stav imate prema sebi. „Svaki sukob u porodici, na poslu, u ljubavi i prijateljstvu samo je odraz vašeg unutrašnjeg sukoba. Zato se u tim slučajevima nemojte baviti drugima - morate se baviti samim sobom." Rekao je Labkovski.



Ako vašu vezu više povezujete sa riječju "muka" nego "radost" onda morate shvatiti da ste na pogrešnom putu. Ne plašite se ostaviti vezu samo zbog navike, ne plašite je ostaviti je zbog nekoliko dobrih trenutaka koje se dese tu i tamo. 

Pokreće Blogger.