Nježnost je najviši oblik ljubavi - Zašto je važno u vezi ramjenjivati nježnost svaki dan

Ljubav u kojoj nema nježnosti i naklonosti zapravo i nije ljubav, već sporazumno sklopljena zajednica.


Nježnost je najviši oblik ljubavi. Svaka nježna riječ, gesta i zagrljaj, puni naklonosti, odraz su istinske ljubavi. Nježnost razmjenjuju dvije srodne duše koje se zaista vole. Nismo svi sposobni iskazati nježnost dragim osobama ali to možemo naučiti, pod uslovom da smo sa pravom osobom.

Potrebna je određena količina vedrine i duševnog mira da biste uživali u nježnosti zagrljaja i iskrenoj ljubavi. „U ljubavi sve izgleda važno. Oni koji čekaju posebnu priliku da izraze svoju nježnost jednostavno ne znaju voljeti ”, - Lor Conan. 



Nježnost pomjera zidove, barijere, ograničenja, sebičnost i zbližava srca ljudi koji se vole i kojima je mjesto jedno uz drugo. Nježnost se ne može ostvariti bez unutrašnjeg mira, emocionalne zrelosti i samospoznaje. Čak i za strastvenu ljubav potrebna je nježnost. 

Strastvena nježnost dovodi do najljepših emocija između muškarca i žene. Nježnost je potrebna i da bismo bili lojalni. Kad osobe razmjenjuju nježnost oni se predaju jedno drugome, prihvatajući ranjivost jedno drugoga. Nježnost je najmoćnija veza koja postoji za poticanje jakih i zdravih odnosa. 



To je ujedno i najvažniji oblik emocionalne podrške. Sve nam to pokazuje da nježnost treba biti prisutna u svačijem životu, jer ljubav i briga znakovi su pravilnog emocionalnog rasta. Poklanjanje nježnosti zahtjeva delikatnost i hrabrost jer nas prisiljava da otkrijemo svoju pravu prirodu i bez straha je podijelimo sa voljenom osobom sve svoje emocije.

Pokreće Blogger.