Ne padajte na muškarca koji ima nježniju kožu od vaše - Ljubavna pravila moje bake

Moja baka je bila posebno izbirljiva što se tiče muškaraca, nije ni čudo što se udala sa 25 godina (u tadašnje vrijeme to se smatralo kao veoma kasno vrijeme za udaju).

Moja baka nije pristala na mnogo udvarača, jer nije željela da provede život sa bilo kim, ili zato što neko drugi smatra da mora požuriti. Ona je bila veoma izbirljiva i čvrsto je vjerovala da postoje srodne duše. Zato je svoju srodnu dušu strpljivo čekala i na kraju ga i dočekala.

Njih dvoje su se vjenčali sa 25 godina i do posljednjeg dana njihovog života su bili nerazdvojni i veoma vezani. Poštovali su jedno drugo kao ni jedan par kojeg sam u životu vidjela. Držali su se za ruke kada bi išli u šetnju i često grlili. Oni su bili primjer kakav brak želim za sebe.


Baka je uvijek bila otvorena po pitanju ljubavi i uvijek je govorila da je odbijala udvarače jer nisu dovoljno dobri. Uvijek me je savjetovala kakve muškarce da odbijem, a to su bili sljedeći. 1. Muškarac koji ima nježniju kožu od vaše. To je obično muškarac koji ne želi ništa da radi već samo da se licka.

2. Muškarac koji je sklon agresivnom ponašanju. Od takvog se svašta može očekivati u budućnosti i takvoga vjerovatno nikada nećete moći promijeniti. 3. Muškarac koji je podložan porocima. Bilo koji porok da je u pitanju vrlo lako može razoriti porodicu.


4. Muškarac koji vara. Nije to uvijek stvar užitka. Muškarci varaju većinom zbog nekih kompleksa koje kriju u sebi. Ako je varao jednu ženu velike su šanse da će i sve ostale. 5. Muškarac koji smatra da su žene "niža klasa". Takav će uvijek ponižavati vaša shvatanja, stavove i sve što kažete u javnosti.


Pokreće Blogger.