Bolje i kasna veza nego kasni razvod - Važne stvari koje bi trebali imati na umu prije braka

To što se neko mlad ostvario kao roditelj nije za pohvalu ako to dijete kasnije gleda svađe i neslaganje.


Kada ljudi, posebno žene, navrše određenu dob (28-35 godina), dolazi do vječitog zapitkivanja zašto još nisu vjenčani. U većini slučajeva, na mnoge se vrši pritisak, požuruju ih kako bi se imalo vremena imati djecu, kao da upravo to određuje njihovu vrijednost. 

U takvim trenucima čovjek se počinje preispitivati. Ispostavilo se da su godine provedene u obrazovanju, napornom radu i ličnom razvoju na kraju bezvrijedne ako nemate muža. Kasni brak je bolji od ranog braka s pogrešnom osobom. Ne imati djecu je bolje nego ih zanemariti. 



To su obaveze u kojima ne želite žuriti. To je nešto o čemu biste prvo trebali razmišljati stotinu puta, jer nakon što se vjenčate i dobijete djecu, dijelićete svoj dom s drugom osobom i brinuti se za one koji zavise od vas. Ne možete sebi više dopustiti da budete sebični i da svoje potrebe stavljate na prvo mjesto. 

Kad pristajete na brak morate imati na umu da će neka mala bića ugledati se na vas i da ste odgovorni za njihovu budućnost. Brak je ogromna odgovornost. Djeca su odgovornost za život. Pronalaženje pravog partnera zahtijeva puno vremena, pokušaja, grešaka, iskustva i sreće. 



U redu je ako se na ovo odlučite kad ste konačno sigurni u ono što želite. Uz to, sasvim je normalno ne vjenčati se ako niste uspjeli pronaći odgovarajućeg životnog partnera i ne pristati na brak sa prvom osobom koju upoznate samo zato što vam "vrijeme možda ističe.

Pokreće Blogger.