Na pragu 50-te a i dalje omiljena muškarcima: Savjeti Sofije Vergare koje bi svaka žena trebala znati

Sofia Vergara važi za jednu od najatraktivnijih žena svijeta. Uskoro puni 49 godina ali bez obzira na brojke reklo bi se da uopšte ne stari. 


Dok će jedni reći da je to stvar genetike, Sofia Vergara je ubijeđena da su joj neke navike pomogle da sačuva mladolik izgled na pragu pedesete. Njen glavni savjet jeste da se spriječi starenje kože šu ranijim godinama života, i da radite to na ispravne načine. 

Snimajući filmove i serije njena koža je dosta trpjela pod šminkom i drugim štetnim uticajima zbog čega bi joj se koža jako zacrvenjela. Tada je shvatila da ima osjetljivu kožu i da je ne može tretirati jakim kremama protiv starenja, trebala joj je posbna njega. 



Zato u svojoj beauty rutini uvijek koristi nježno sredstvo za čišćenje kože i kreme namijenjene osjetljivoj koži. Ona je takođe pobornik krema za zaštitu od sunca. Tvrdi kako ih je počela nositi još u ranim dvadesetima i da se kaje što je nije koristila i na podrčju prsa. 

Ali iako se "krije od sunca ona i dalje ne odustaje od lijepog preplanulog izgleda. Njen dermatolog je izjavio da često koristi kreme za samopotamljivanje i tako čuva kožu od sunčevih zraka. Sofia je nekoliko puta potvrdila da obožava da koristi prirodna ulja. 



"Nakon što noću očistim lice, često nanesem ulje od nevena, jer je jako dobro za osjetljivu kožu. To ulje je zaista sjajno i uvijek uspješno smiri moje upaljeno lice". Pored preparata za njegu kože ona pridaje puno značaja svojoj ishrani. Što se tiče njenih omiljenih stvari koje često konzumira izjavila je da su to razno vrste povrće, borovnice i zeleni čaj. 

Ponekad doda kašiku kolagena u prahu u svoj čaj. Unutrašnja hidratacija je jako važna zato preporučuje da se pije dosta tečnosti, i za nju je to jedan od najvažnijih stvari u njezi kože. Što se šminke tiče, bez tri stvari ne napušta kuću - maskara, ruž i malo rumenila. Ali svako veče pred spavanje obavezno očisti lice i nanese kreme za zaštitu.

Pokreće Blogger.