Ljubomora i zavist štete onima koji ih osjećaju - Zašto je važno željeti dobro čak i lošim ljudima

Najveća je zabluda razmišljati na taj način da lošim ljudima trebate željeti sve loše.


Najvažnije dvije stvari u životu su željeti svima dobro i biti okružen ljubaznim ljudima! To je zakon života! Ne možete izgraditi vlastitu sreću ako pored vas postoje ljudi koji su nesretni! Važno je pronaći istomišljenike i formirati krug ljubaznih, otvorenih ljudi! 

Ako pomažemo drugima, pomažemo i sami sebi. Najveća je pogreška smatrati da lošim ljudima trebamo loše uzvraćati. Baš naprotiv, svakom lošem prijatelju i neprijatelju treba poželiti sreću. Čak i sama činjenica da nekome želite sreću i ljubav mijenja vaš život na bolje. 



Zato svima želite sreću, dobrotu, ljubav i inspiraciju. Pozitivne želje koje šaljemo prema drugima, od nas stvaraju srećnija bića. Tako imamo manje mržnje, nezadovoljstva, ljutnje i agresije u sebi. Puno se toga mijenja na svim nivoima naše svijesti. 

Ako želite promijeniti svoj svijet na bolje, počnite sa sljedećim riječima: „Neka sva bića budu srećna! “ Želim sreću svakoj porodici, prijateljima, svim ljudima ovog svijeta. Želim sreću i lošim ljudima, neka prepoznaju koliko su nesrećni u svojoj oholosti. 



Želim da shvate da njihova oholost prema drugima samo na njih loše utiče. Želim sreću svima koje ne poznajem i koji mene ne poznaju. Ima ih bezbroj i neka su svi sretni! Želim sreću svim našim neprijateljima, onima koji su skriveni i onima koji nisu. Svi oni ne žele meni sreću, ali ja njima želim. Njihove loše želje će donijeti samo njima nesreću, a moje dobre želje će meni donijeti sreću.

Pokreće Blogger.