Muškarac treba biti muško, a ne potrčko - Razvedene žene ističu 6 najvećih grešaka u braku

Neke metode "prevaspitavanja muževa" kojima se moderne žene koriste su totalno pogrešne.


O greškama u braku najviše mogu reći oni koji su bili u braku pa razveli se. Učite na njihovim greškama - donosimo savjete razvedenih žena. 1. Ne očekujte da se vaš partner promijeni samo zato što vi to želite. Prvo, u početku morate voljeti muškarca onakvog kakav jeste. 

Drugo, morate ga nadahnuti da bude onakav kakav jeste i kakav želi biti. 2. Shvatite da se morate i vi truditi. Veze uključuju kompromis, morate se naći na pola puta sa svojim partnerom. Ne možete očekivati ​​da će vas muškarac uradi ono što vi same ne biste. 



I vi biste trebale biti spremne na žrtve. 3. Dajte muškarcu priliku da učini nešto za vas. Da, jake ste i nezavisne ali muškarci vole da rade neke stvari za vas. Dopustite da promijeni sijalicu ili dohvati nešto sa visoke police. Tako ćete nadahnuti muškarca, jer on voli da se osjeća da je od koristi. 

4. Ne šutite kako biste izbjegli sukob. Nikada ne bježite od sukoba samo iz straha. Ne plašite se raspravljati, pa čak i svađati se. Vrlo je važno uvijek razgovarati o svemu, čak i o neugodnim temama. Problemi se ne riješavaju sami. 



5. Ne dopuštate osjećajima da prevladaju. Biće trenutaka kada ćete biti pod stresom ali u takvim uslovima morate obuzdati navalu emocija i ne iskaljujte se na svog partnera. Bolje se zaključajte sami dok vas ne prođe žuta minuta. 6. Ne prikrivajte svoju ljubav. 

Moge žene kada im je povrijeđen ego sakrivaju ljubav prema partneru, na taj način mu "uzvraćaju" za neke prošle dugove. Ali to samo dovodi do većeg jaza među vama. U ljubavi se često morate obuzdati, a najviše svoje emocije. Ako voliš, pokaži.

Pokreće Blogger.