Muškarac koji vas voli prekinuće sve kontakte sa drugim ženama - Ljubav iz muškog ugla

Ljubav treba da bude toliko jaka da učini čovjeka da zaboravi na sve što nije njegova voljena osoba. 


Ne dozvolite da vas uvjere da su postala takva vremena, ili da je danas normalno da partneri imaju afere sa strane. To nikada nije bilo, niti će ikada biti normalno. Takve konstatacije obično šire koji ne umiju biti vijerni svom partneru pa tako pokušavaju da se opravdaju.

Počevši od duhovnih spisa gdje se preljuba smatra velikim grijehom pa sve do osjećaja koji doživljava prevarena osoba - to ne može biti normalno nikako. I niko se ne bi trebao truditi da to normalizuje. Ljubav bi trebala biti toliko jaka da bi čovjek se svega odrekao zbog nje ako bi trebalo. 



Ako vaša veza ili brak nisu takvi - vi ste sa pogrešnom osobom u vezi. Ako vaš partner nije vaš čitav svijet, ako nemate potrebu da ga mijenjate sa nekim drugim, ako vam nije dovoljan - vi ste na pogrešnom mjestu sa pogrešnom osobom. 

Da, postoje loše faze u vezi, ali u tim lošim fazama osobe koje se istinski vole će raditi na tome da izglade odnose i neće razmišljati koga da nađu sa strane kako bi im bilo lakše. Ljubav je za dvije osobe, i te dvije osobe moraju biti jedinka koja se poštuje cijeni i voli. 



Muškarac koji voli svoju ženu možda će odmjeriti drugu, možda će mu i koja fantazija proći kroz glavu, ali ubrzo će shvatiti da ni jedna fantazija ili druga žena ne mogu zamijeniti ono što je izgradio sa svojom izabranicom. Muškarac koji voli se neće dopisivati sa drugim ženama, neće se potajno viđati sa njima niti planirati susrete. 

Ako se ne pronalazite u prethodnim opisima prave ljubavi - vi nemate pravu ljubav.

Pokreće Blogger.