Izaberite onog od koga ćete se lako razvesti - Pravila za odabir muža, psihologa Litvaka

Poznati psihoterapeut Mihail Litvak se u jednoj od svojih knjiga osvrnuo na pravila koja bi nam mogla pomoći u odabiru partnera. 


1. Izaberite onog od koga ćete se lako razvesti: Ako smarate da se nećete lako razvesti od čovjeka, vjerovatno ni život sa njim neće biti jednostavan. Mihail Litvak objašnjava da u vezi treba biti iz pravih razloga, a veze koje se baziraju na međusobnoj ovisnosti partnera su osuđene na propast. 

Zbog toga je važno imati na umu da biste se nekad u budućnosti uvijek lako rastali od partnera. 2. Izaberite onoga ko je iste ili približno slične inteligencije. Stavovi i mišljenja se mijenaju, ali inteligencija uvijek ostaje ista. 



Najgora kombinacija, prema Litvaku, je pametna žena i ne tako pametan muž. Muškarci se lako nose sa nižom inteligencijom svoje žene, ali inteligentne žene će se teško nositi sa manje inteligentnim muževima. 3. Izaberite onoga ko ne brine pretjerano. 

Mihail Litvak savjetuje da ne gledate previše na riječi svog partnera već isključivo na djela. Ako se previše brižno ponaša velike su šanse da je nešto gadno skrivio ili da ima grižu savjesti. 4. Izaberite muškarca iz ljubavi, a ne iz sažaljenja. 



Veliki je problem što žene biraju muškarce iz razloga "što su dobre osobe" ili zato što se zaštitnički odnose prema njima. 5. Izaberite onog ko nije sklon piću: Osoba koja je sklona piću nosi u sebi uvijek dozu nezrelosti. Ako ste partner ove osobe velike su šanse da ćete često biti nesretni pored njega.

Pokreće Blogger.