Ima žena koje vole samo svoje muževe - Nisu posebni ti muževi, već te žene: Citati Duška Radovića

Duško Radović je kroz literarne radove ostavio veliko bogastvo za sobom. U nastavku donosimo nekoliko citata iz njegovih knjiga.


"Žena mora biti žena non - stop. Jer se nikad ne zna kad muževi mogu postati muškarci." "Imati prijatelja, to znači pristati na to da ima ljepših, pametnijih i boljih od vas. Ko to ne može prihvatiti - nema prijatelja." "Ko želi da je stalno u pravu, mora često mijenjati mišljenje." 

"Žena je kao zima, ima dobre i loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osjećaju." "Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebni ti muževi, već te žene." "Danas će biti lijepo svima onima koji ne traže mnogo." "Niko ne vjeruje lijepim ženama. 



Suviše su lijepe da bi bile vjerne. Takav je slučaj i sa pametnim muškarcima." "Ne trčite za ženama da se ne sudarite sa onima koji od njih bježe." "Za sve što niste mogli recite da niste htjeli." "Nije zdrava ona pamet koja mnogo zna, a malo može." "Ako vam ne ide škola - udajte se. 

Ako ne možete naći posao - rodite dijete. Manji problemi se uspješno rješavaju većim." "Zakon kaže da su muž i žena u bračnoj zajednici ravnopravni. A to se može i ljepše reći: Povećajte svoje obaveze kako ne biste ugrožavali prava drugih." 



Juče je jedan roditelj zavapio na roditeljskom sastanku: Dajte mi dobro dijete, pa ćete vidjeti kakav sam ja otac!" "Prije nego što krenete tražiti sreću, provjerite – možda ste već srećni. Sreća je mala, obična i neupadljiva i mnogi je ne mogu vidjeti."

Pokreće Blogger.