Niko ne bi smio uskraćivati slobodu svog partnera - Zašto ispaštati zbog tuđe posesivnosti?

Ne postoji prava definicija ispavne i zdrave veze, ali kroz emocije i osjećaje koje proživljavaju partneri možemo reći šta je dobro a šta nije. 


Problem modernog doba je taj što mnogima imponuje ljubomora. Mnogi ljubomoru doživljavaju kao iskazivanje ljubavi. Istina, ljubomora može prijati, jer pokazuje da je partneru stalo do vas. Ali često ta ljubomora prelazi u veliki problem. 

Međutim, važno je shvatiti da ni potpuno odsustvo ljubomore nije dobra stvar. Kao i na svakom drugom polju života - balans mora postojati. Preveliko naginjanje na jednu stranu može dovesti do toga da izgubite drugu. Niko se ne bi smio osjećati zarobljeno u vezi. 



I ovdje se ne misli na fizičku zarobljenost, već na emocionalnu i psihičku. Ljubavna veza treba biti opuštena i lagana, a ne napeta. Niko se ne bi smio osjećati kao da mu je uskraćena sloboda. Postoji mnogo ljudi koji dopuštaju partneru da upravlja njihovim životima.

Partner sebi daje za pravo da drugome zabranjuje određena mjesta, ili druženje sa određenim ljudima, i ovaj drugi to poštuje jer misli da tako funkcioniše zdrava veza. Ali zdrava veza nije zlatni kavez. Niko ne bi trebao ispaštati zbog tuđe posesivnosti.



Imate pravo na svoj život, svoje navike, svoje hobije, svoje prijatelje, svoje izbore... Partner je samo dodatak vašem životu koji ga treba uljepšati, a ne ograničavati.

Pokreće Blogger.