Loš čovjek svakome nađe manu: Onaj ko priča loše o drugima - Nosi loše i u sebi

Žana Poliakov je autorka mnogih poznatih knjiga i odličan motivacioni govornik. Iz njene knjige "Soulfood" donosimo nekoliko odlomaka koje bi vam mogle pomoći u životu.


"Svi imamo mogućnost da izaberemo kako ćemo se osjećati i svakog dana imamo mogućnost da uradimo sve što poželimo, ipak mnogi od nas se osjećaju zarobljeni u svojim starim obrascima i u svojim tijelima. Kad god možete izaberite da živite u ljubavi, ne u strahu. 

Uvijek dajte sve od sebe i sklopite jednostavna četiri sporazuma sami sa sobom. Nisu drugi krivi, kad god optužite i upirete prstom u nekog drugog, vi bježite od sopstvene moći. A sva snaga i moć leže u vama." "Tragajte za skladom unutar sebe, tada će sve za čime tragate naći put do vas." 



"Niko vas ne sprečava da istražujete, da se igrate i zabavljate i da od toga u isto vreme prijatno i živite. Spajajte nespojivo, jednog dana će postati logično. Budite promjena koju želite da vidite u svijetu. Preuzmite apsolutnu odgovornost za sopstvene snove. 

Sve počinje od vas." "Ja nisam žrtva. Odgovorna sam za sve što mi se događa. Niko drugi nije." "U vašem filmu, vi ste scenarista, reditelj i u glavnoj ulozi." "Niko od nas nije savršen, a upravo u toj nesavršenosti i leži naša prava ljudska, neodoljivo privlačna humana priroda. 



Mi često maltretiramo sebe. Tražimo više, moramo sve da kontrolišemo. Unaprijed mislimo da će sve biti loše. A nije tako, život ponekad umije vrlo lijepo da nas iznenadi. Ako sebi damo šansu." "Usporite. U odnosu na vječnost, ovaj život je samo treptaj leptirovih krila." 

"Vjerujte sebi. Svaki problem je šansa. Svaka neprilika je mogućnost da rastete i razvijate se kao osoba." "Šta treba da saznate, uvijek će doći do vas, ne brinite. Fokusirajte se na ovo što imate, ne na ono što nemate." "Najteži zadatak svakog ljudskog bića je da preuzme odgovornost za sopstveni život."

"Univerzum je prijateljsko mjesto, ako vi tako verujete. Ako ne, selidba čak i u drugu galaksiju neće vam pomoći." "Kad pritisnete narandžu šta izađe iz nje? Sok od narandže. Kad pritisnete osobu, šta izađe iz nje? Pa, ono što se nalazi unutar te osobe." 

"Razumni ljudi prilagođavaju se svijetu, nerazumni istrajavaju u pokušaju da prilagode svijet sebi. Stoga, cjelokupni napredak zavisi od nerazumnih ljudi." "Ne gradite zidove oko sebe, nego mostove. Život će vas uvijek odvesti do nečeg boljeg." 

"Svaki čovek koga upoznate zna bar jednu stvar koju vi ne znate, ne dopustite mu da ode dok to ne naučite od njega." "Ne postaješ dobar čovek tako što se trudiš da pronađeš izvor dobrote negdje na Himalajima, već tako što otkriješ ljubav unutar sebe. Za sebe. Onda u svim ljudima vidiš najdivnije ljudske osobine."

Pokreće Blogger.