Ako imaš muškarca koji te ne poljubi dok se praviš da spavaš - Nemaš ga

Zašto žene imaju toliku potrebu da hvale svog muškarca koji na kraju i nije toliko sjajan kao što kažu.


Mnoge žene toliko hvale svoje muškarce da i same povjeruju u riječi koje preuveličavaju, a pred ružnom istinom zažmire. Zašto ga nazivate najboljim na svijetu kad znate da nije tako savršen i znate da ima mane koje vas nerviraju? To hvalisanje čini veliku štetu i vama i ostalim ženama.

Svaki put kad shvatite da vaš muškarac nije sjajan kao što ga predstavljate - zaboliće vas. Ta bol se gomila i stvara ogorčenje. Drugim ženama stvarate komplekse. Onog trenutka kada nahvalite svog muškarca, neka druga će se rastužiti jer njen nije tako sjajan, kao što nije ni vaš.



Zato, prije nego što ga počnete hvaliti zapitajte se da li je zaista tako stvaran ili to govorite iz očajne želje da to bude!? Mnoge žene imaju muškarca pored sebe ali zapravo ga nemaju. Ako te ne poljubi u obraz ili čelo dok se praviš da spavaš - nemaš ga.

Ako te ne gleda sa osmjehom i sjajem u svojim očima, nemaš ga. Ako vidi tvoj bol na licu i nije spreman da te zagrli ili utješi - nemaš ga. Ako svaku svoju grešku ne želi da prizna i samo se očajnički pokušava opravdati i izvući iz svega - nemaš ga. Ako ne razumije tvoje tužne faze - nemaš ga.



Ako ti daje povoda da sumnjaš u njega i pritom ne želi da tu sumnju izbriše - nemaš ga. Ako je uvijek radije sa nekim drugim nego sa tobom - nemaš ga. Zato ne govori da imaš muškarca kojeg nemaš. Ne ulijevaj lažnu nadu sebi, niti drugima nepotrebne komplekse. Ako ga voliš prihvati ga takvog kakav jeste.

Pokreće Blogger.