Da li ste vi i vaš partner skladan par - Uzalud se trudite ako ste nekompatibilni

Pola života tražimo osobu koja će nas voljeti, bez obzira na sve, i sa kojom ćemo biti srećni.


Veza zahtijeva konstantnu borbu i trud kako bi opstala i trajala. Naravno, to se misli na veze u kojima su parovi kompatibilni, ako nisu kompatibilmo onda im je uzalud sav trud i borba. Ako se prepoznajete u sljedećim stavkama, velike su šanse da vi i vaš partner niste kompatibilni. 

1. Svađate se češće nego što uživate u međusobnom društvu. Svađe i sukobi su neizbježni, ali ako se nastave iznova i iznova, onda se ne razumijete dovoljno dobro i ne umijete pronaći kompromis. 2. Niste na istoj talasnoj dužini. želite sve podijeliti sa njim ali njemu se to sve čini glupim ili dosadnim.



Neugodno vam je s njim jer ne možete biti svoji i ne možete se opustiti. 3. Odnosi su postali dosadni. Zaglavili ste u beskrajnom ciklusu svađa i monotonosti. Svaki vaš sastanak vam se čini kao dužnost, a ne kao želja. Sve je monotono, iskra između vas je ugašena. 

Neki misle da je to normalno u zreloj vezi ali nije. 4. Nikada ne ispunjava svoja obećanja. Šta god da je obećao - rijetko je ispunio. Lažna obećanja vjerovatno daje da vas skine sa dnevnog reda. 5. Nikad ne sluša. Saslušati šta vam partner ima za reći je osnovna dužnost veze.



Možda vas neće u potpunosti razumjeti u vašim stavovima ili namjerama, ali barem bi trebao biti spreman pokušati razumjeti i podržati. Njemu bi trebali biti važni vaši osjećaji i vaš život, a ako vas ne sluša, onda mu niste važni.

Pokreće Blogger.