Da li ste vi i vaš partner skladan par - Uzalud se trudite ako ste nekompatibilni

Pola života tražimo osobu koja će nas voljeti, bez obzira na sve, i sa kojom ćemo biti srećni.


Veza zahtijeva konstantnu borbu i trud kako bi opstala i trajala. Naravno, to se misli na veze u kojima su parovi kompatibilni, ako nisu kompatibilmo onda im je uzalud sav trud i borba. Ako se prepoznajete u sljedećim stavkama, velike su šanse da vi i vaš partner niste kompatibilni. 

1. Svađate se češće nego što uživate u međusobnom društvu. Svađe i sukobi su neizbježni, ali ako se nastave iznova i iznova, onda se ne razumijete dovoljno dobro i ne umijete pronaći kompromis. 2. Niste na istoj talasnoj dužini. želite sve podijeliti sa njim ali njemu se to sve čini glupim ili dosadnim.Neugodno vam je s njim jer ne možete biti svoji i ne možete se opustiti. 3. Odnosi su postali dosadni. Zaglavili ste u beskrajnom ciklusu svađa i monotonosti. Svaki vaš sastanak vam se čini kao dužnost, a ne kao želja. Sve je monotono, iskra između vas je ugašena. 

Neki misle da je to normalno u zreloj vezi ali nije. 4. Nikada ne ispunjava svoja obećanja. Šta god da je obećao - rijetko je ispunio. Lažna obećanja vjerovatno daje da vas skine sa dnevnog reda. 5. Nikad ne sluša. Saslušati šta vam partner ima za reći je osnovna dužnost veze.Možda vas neće u potpunosti razumjeti u vašim stavovima ili namjerama, ali barem bi trebao biti spreman pokušati razumjeti i podržati. Njemu bi trebali biti važni vaši osjećaji i vaš život, a ako vas ne sluša, onda mu niste važni.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.