Tajne o životu koje bi svaka žena trebala znati - Sve što se dešava u vama ispoljava se na stvarnost

Barbara De Angelis je američka savjetnica za odnose, predavačica i pisac. U svojoj knjizi "Tajne o životu koje svaka žena treba da zna" napisala je neke suštinske stvari koje bi trebali imati na umu: 


"Prva tajna: Sve što vam je potrebno da budete srećni nalazi se u vama." "Šta ova rečenica stvarno znači? Znači da vi ključeve sopstvene sreće već posjedujete. Vaše unutrašnje stanje određuje da li ste srećni ili ne, a ne ono što se dešava oko vas. Možda toga niste bili svjesni, ali to je tako." "

Život se odvija iznutra ka spolja. Ukoliko ste srećni, srećni ste zbog onoga što se odigrava u vama. Ukoliko ste tužni, tužni ste zbog onoga što se odigrava u vama. Cijeli vaš svijet odigrava se unutar vas." "Sreća predstavlja odluku koju donosite u odnosu na to kako ćete doživjeti neku situaciju. 



Ona nije nešto što vam se spolja daje. Ona dolazi iznutra. Isto tako, ni nesreća nije nešto što vam se nameće spolja – i ona predstavlja izbor koji sami pravite." "Vi ste osoba koja ima najveći uticaj na sopstveni život. Vi odlučujete hoćete li biti srećni ili nesrećni zbog onoga što doživljavate." 

"Ništa vas ne može usrećiti bez vaše dozvole. Ništa vas ne može unesrećiti bez vaše dozvole." "Druga tajna: Smisao života je u tome da se razvijete u najbolje moguće ljudsko biće." "Ono što ova tajna ne govori jednako je važno kao i ono što govori. 



Ona ne govori da smisao života leži u pronalaženju pravog partnera, ili u postizanju uspjeha, ili podizanju porodice ili u davanju vrijednog doprinosa stvarima na planeti, ili, čak, u dobrom osećaju. Ona kaže da je smisao života u vašem ličnom razvoju." 

"Treća tajna: Promjena je neizbježna, pa joj se ne treba opirati, već predati." "Kada se opiremo promjeni, opiremo se prirodnoj životnoj težnji ka uvećanju, prirodnoj tendenciji ka proširenju. Kada se opiremo promjeni, u suštini pokušavamo da zaustavimo život. 

A ništa ne može biti neprirodnije od toga." "Suština života ne sastoji se od toga da sve postavimo na svoje mjesto i potom to održavamo. To se ne zove život – to se zove stagnacija, to se zove smrt. Pokušaj da se život održi "stabilnim" predstavlja savršenu formulu za izazivanje patnje."

Pokreće Blogger.