Žena koja slomi srce se pamti duže nego ona koja ga zaliječi: 5 tipova bivših koje se ne zaboravljaju

U životu svakog čovjeka postoji tip osobe koju će dugo pamtiti i koju neće moći zaboraviti.


Istraživači su nedavno pokrenuli zanimljiva ispitivanja. Od ispitanika se tražilo da se prisjete bivših žena koje nikada neće zaboraviti. I premda svi imaju različite bivše i različite veze, ipak je postojalo nešto zajedničko među ženama koje muškarci teško zaboravljaju. 

1. Žena koja je slomila srce: Kako istraživanja pokazuju, muškarci više pamte žene koje su slomile srce nego one koje su ga zaliječile. Povrijeđeno srce se dugo pamti, ako ne i cijeli život. 2. Prva ljubav. Ništa se ne pamti više od prve ljubavi. 



U prvoj ljubavi osjećamo najjače emocije, zbog toga i prvi rastaak jako boli. 3. Sastanak u važnom životnom periodu. Kad žena uđe u život muškarca u vrlo važnom ili teškom životnom periodu, ona mu otvara novi pogled na svijet i postaje poseban dio njegovog života. 

Zbog toga se ove žene uvijek pamte. 4. Loš izbor: Muškarci takođe dugo pamte žene sa kojom su bili a kasnije se pokajali. Ovo im dođe kao "kazna podsvijesti" i zbog toga se često sjete ove "greške". 5. Žena koja ga je promijenila. Samo posebna žena može promijeniti muškarca. 



Život muškarca, u takvom slučaju se dijeli na "prije nje" i "poslije nje". Kada se prisjeti prošlosti uvijek će biti svjestan da je ona ta koja je pokrenula transformaciju u njemu. 6. Nemoguća ljubav. Muškarci takođe dugo pamte žene koje su željeli osvojiti ali nisu uspjeli. Bilo koji razloga da je u pitanju - zabranjena ljubav, njena nezainteresovanost ili nešto drugo, on će je dugo pamtiti kao neostvarenu želju.

Pokreće Blogger.