Sve radosti života počinju s ljubavlju prema sebi - 7 načina kako da postanete neko koga svi vole

Nije poenta biti osoba koja će svakome odgovarati jer svako je drugačiji i svakome se nešto drugačije dopada. Ali kad postanete osoba koja voli sebe - i drugi će vas voljeti više.


Prestanite osuđivati sebe - cijenite ljepotu skrivenu u vama. Biti strog sudac prema sebi nije isto što i biti iskren prema sebi. Ne vrijeđajte se u onim danima kad se ne osjećate lijepo. Ističite svoje vrline i prihvatite mane! Način na koji se nosite sa sobom utiče na sve ostale sfere vašeg života. 

Pokušajte da se ne izgubite u potrazi za tuđim odobrenjem. Znajte, uvijek će postojati neko čije standarde nećete ispuniti. Ne treba nekome nešto dokazivati. Pokušajte se manje brinuti o tome ko ste drugima, a više o tome ko ste sami sebi. Znajte svoju vrijednost. 



Zašto biti na drugom mjestu u nečijem životu ako znamo da smo dovoljno dobri da pronađemo osobu kojoj ćemo uvijek biti na prvom mjestu. Ne pristajte na manje nego što želite. Ljubav znači biti blizu nekoga ko vam može usrećiti život na način na koji to niko drugi ne bi mogao. 

Ako još niste pronašli pravu ljubav, ne odustajte i ne pristajte na nešto što vas ne usrećuje u potpunosti. Na ovom će svijetu zasigurno biti neko ko će vas voljeti bezuslovno. Pustite one koji žele da odu. Na svom životnom putu sigurno ćete upoznati ljude koji nikada neće postati dio vašeg života.



Bez obzira koliko to željeli. Jedini ljudi koji su zaista vrijedni vaše ljubavi su oni koji nepokolebljivo podnose sve nedaće s vama i dijele iskrenu radost kad ste sretni. Vi i samo vi odlučujete ko će na kraju ostati s vama i ko vas zaslužuje. Oprostite sebi i drugima. 

Jedino što nam niko nikada ne može oduzeti je sloboda izbora u šta ćemo vjerovati i šta ili koga ćemo voljeti. Život započinje tamo gdje prestaju strah i prezir. Kada oprostite sebi i drugima, odbacujete svoje unutrašnje lance i stvarate ljubav prema sebi koju će i drugi primjetiti.

Pokreće Blogger.