Snažne i inteligentne žene će uvijek nadahnuti druge žene - Neće ponižavati i praviti smicalice

Biti jaka žena prije svega znači biti žena koja ima veliko srce da pomogne i oštar razum da ne dozvoli da je iskorištavaju. Jake žene pomažu drugim ženama, ne osporavaju ih.


Žene su najdivnija stvorenja na svijetu, a mi ipak pronalazimo način da se međusobno ponižavamo, umjesto da se nadahnjujemo. Naravno, društvo tome doprinosi, jer smo naučeni da smo jedni drugima konkurenti i rivali, i da se moramo nadmetati. 

Šta god vam drugi pričali, znajte da će snažna i inteligentna žena uvijek nadahnuti druge žene. Mnogo smo jači kad smo puni podrške nego kad smo puni mržnje. Ako već imamo mogućnost zašto ne bismo pomogli jedni drugima? 



Zašto jedni drugima ne možemo biti podrška? Znate li koliko je puta uspjeh jedne žene inspirisalo milione drugih? Zašto to ne bi bio cilj svake od nas? Možda ste se i sami suočili s ponižavanjem drugih, ali to nije opravdanje zašto se ponašate isto prema drugima.

Mnoge žene su jake na širenju laži, na ponižavanju, na osuđivanju ali nisu dovoljno jake da učine dobru stvar? Možda ste isfrustrirani jer ste naišli na neugodne komentare o svom izgledu, ali ne morate mrziti sve ljude samo zbog nekoliko njih iskompleksiranih. 



Žena ženi ne bi smjela biti vuk, pogotovo kad je u pitanju ljubav. Nijedan muškarac nije dostojan da se dvije žene svađaju oko njega, vrijeđaju i mrze. Mi žene bismo trebale biti ujedinjene. Trebale bi ponuditi jedna drugoj rame, zagrljaj, stisak ruke... Jer nas spaja veliko srce, brdo emocija sa kojima se teško nosimo, krhkost i ranjivost.

Pokreće Blogger.