Dajte partneru slobodu i pratite kuda se kreće: Gdje radije ide - Tu i pripada

Što više slobode partneru date - više želje bi imao da vam se vraća. Da li je zapravo tako ili ne?


Potreba za kontrolom svega oko sebe je duboko zapisana u genetskom kodu svake žene. Ali muškarci to apsolutno mrze budući da najviše cijene osjećaj slobode. Ono što muškarce uglavnom odbija jesu očajne žene. To su žene koje previše kontrolišu svoje partnere i ponašaju se nedopustivo. 

Za razliku od očajne žene - odlučna žena ih veoma privlači. Ima nešto privlačno u odlučnoj ženi koja svoje izbore ne dovodi u pitanje, i muškarci vrlo brzo primjećuju takvo samopouzdanje. Kao što žene žele muškarce a ne nezrele dečkiće, tako i muškarci žele žene a ne iskompleksirane djevojke koje ne znaju što žele. 



Svaki muškarac voli popiti pivu s prijateljima ili otići nedjeljom na fudbal. To je sloboda koju biste mu svakako trebali priuštiti. Isto tako vama je potpuno dozvoljeno da se družite s prijateljicama i popijete jednu do dvije kave s društvom bez njega kad god želite. 

Nikako mu nemojte braniti da se viđa s prijateljima i zahtijevati od njega da bude stalno s vama. Nemojte biti ljubomorni na svaku ženu na koju baci pogled. I potpuno emocionalno zreo muškarac željeće potvrdu da će njegov identitet biti sačuvan nakon što uđe u vezu. 



"Ako odmah raščistite tu temu, i jasno mu date do znanja da ne očekujete da se promijeni, osjetiće da ga u potpunosti razumijete i da ne ugrožavate njegovu individualnost", kaže dr. Dan Neuharth, autor knjige 'Secrets You Keep from Yourself'. "I tada će se osjećati dovoljno čvrstim da se može vezati." 

Sljedeći potezi dokazaće mu da uz vas ne dolaze okovi. Muškarci mrze nametanje, i tu se misli na bilo šta - stavove, ciljeve, misli, planove... Dajte mu potpunu slobodu i pratite gdje se najviše kreće, da li je sa vama češće ili sa drugima? To kome radije ide pokazuje gdje pripada.

Pokreće Blogger.