Pametna žena neće pristati na lošeg muškarca - Psihoterapeut objašnjava

Svaka osoba bi se u vezi trebala osjećati sigurno i ispunjeno. Ako je vaše blagostanje narušeno, idite.


Ako ikada osjetite agresiju kod svog partnera, bilo da je muškarac ili žena, bolje je da produžite dalje. Psihoterapeut i savjetnik za odnose, Steven Ing, u svojim kolumnama je naveo da će svaka pametna žena birati svog partnera koji će se prema njoj ponašati pristojno i doživljavati je kao ravnopravan pol. 

Takođe, u svojoj kolumni naveo je da žena nikada ne treba izlaziti sa muškarcem koji će na bilo kakav način činiti da se osjeća loše i nesrećno. „Kada pogledate okolinu oko sebe, sigurno poznajete nekog ko trpi loše ponašanje partnera. 



Treba imati na umu da neke veze budu sjajne na početku a kasnije se pretvore u ludilo. U takvim vezama ne treba ostajati samo zbog uspomena i ostalog. Agresivno ponašanje dovodi do problema, a ono ne mora uvijek biti fizičko, obično počinje na psihičkom nivou, navodi Steven Ing. 

Prije stupanja u vezu s nekim, obavezno razgovarajte o agresivnom ponašanju. Iz razgovora partnera, možete zaključiti da li su za njega oblici agresije (kako verbalne, tako i fizičke) normalni. Za pojedine ljude je sasvim normalno da drugima govore ružne riječi, da kolutaju očima na njihove izjave, okreću im leđa i slično. 



Takvo ponašanje ne može biti preduslov za dobru i kvalitetnu vezu. Partner koji je agresivan, kada god osjeti potrebu da vas vrijeđa, on će to i učiniti jer je to za njega normalno ponašanje. Psihološka istraživanja navode, ukoliko je neko sklon verbalnom vrijeđanju, vremenom bi to moglo preći i u gore oblike. 

Ni jednoj osobi nije potrebno da trpi lošu vezu i lošeg partnera. Nemojte da trpite i čekate da se vremenom sve popravi jer se u većini slučajeva situacija ne poboljša, već samo postaje gora. Izađite iz loše veze i krenite dalje.

Pokreće Blogger.