Kako ispuniti bračnu dužnost kada vam nije do toga - Genijalna ljubavna lekcija

Intimnost nije nešto što se unaprijed planira, niti nešto što se može dogovoriti, zakazati, odraditi...


Intimnost se gradi zajedničkim trudom oba partnera. Pravu emocionalnost ne ostvarujete tako što se stalno ljubite i provodite noći u spavaćoj sobi. Na emocionalnu povezanost utiče kako razgovarate, kako se ophodite jedno prema drugome, koliko ste spojeni svojim dušama... 

Intimnost nije jača i bolja tako što se više povezujete fizički. Za pravu intimnost i emocionalnu povezanost bitno je da duhovno kliknete. Ako u vašem braku dođe do zatajenja, manjka želje ili nedostatka intimnosti - ne trebate poraditi na fizičkom nivou, već na psihičkom. Svaki bračni par ima bračne dužnosti, i kada se one ne obavljaju kako treba - velike su šanse da ima neki blokator koji sve koči. Žena je emotivno biće, željno ljubavi i pažnje. Ako joj nije do obavljanja bračnih dužnosti ne trebate joj zamjeriti, već kroz razgovor pokušati doći do problema. 

Takav pristup će je osvojtii i učiniti više dostupnom. Možda ste tražili od nje da bude nešto što nije, možda je niste prihvatili baš takvu kakva jeste, i zbog toga joj je teško da se prepusti. Ne možete očekivati da će ona biti bliskija vama ako se vi stalno udaljavate.Najgore što možete učiniti kada jedan supružnik "nije raspoložen za to" jeste da se ljutite ili optužujete. Sa tim se samo još više udaljavate jedno od drugog. Rješenje je razumijevanje! Rješenje je u podršci, u ljubavi, u priči... Pričajte o svemu, podijelite svoje misli i brige jedno sa drugim - to vas povezuje više nego išta.

Pokreće Blogger.