Oprostiti prevaru je bila najveća glupost - 3 stvari koje sam trebao uraditi kada me žena prevarila

Prevara nije rijetka pojava u moderno doba, mnogi ljubavni parovi je se plaše i pate kada im se dogodi.


Nažalost ja sam bio jedan od tih koji su nevjeru voljene osobe osjetili na svojoj koži. Nakon sedam godina duge veze, koja je po meni bili čvrsta i stabilna, saznao sam da me je djevojka varala nekoliko posljednjih godina. Dosta vremena je to poricala, dok je konačno nisam uhvatio.

Prvo je bilo samo dopisivanje, pa je prešlo u duge razgovore telefonom, i na kraju je došlo do fizičkog kontakta i same afere. Volio sam je više od sebe, i dugo sam razmišljao da li da joj oprostim ili odem što dalje od nje i zauvijek zatvorim vrata toj priči.



U njenim očima sam vidio pokajanje i ljubav. Obećavala je da će završiti tu aferu i da nikada ništa slično neće učiniti. Poklekao sam na njene suze i oprostio joj. Mjeseci su prolazili ali nismo uspjevali vratiti naš odnos kako je bio prije tog incidentna.

Ja sam je i dalje osuđivao a ona je i dalje nastavila da se viđa sa istim čovjekom. Tada sam shvatio da je oprost bila najveća glupost koju sam mogao učiniti. Naša veza je okončana već neko vrijeme, trudim se da zaboravim sve to, ali se kajem zbog nekih stvari.



Kajem se zbog 3 stvari - 1. Što nisam rekao njenim prijateljima i porodici šta je uzrok raskida, trebao sam sve reći. 2. Što joj nisam uzvratio istom mjerom, čisto da osjeti kakvu bol je prouzrokovala čovjeku koji ju je volio. 3. Što sam joj pustio poslije svega da bude kraj mene, jer to nikako nije zaslužila.

Oprostiti prevaru, to je individualna stvar, a po meni je najveća glupost. Jer poslije takve stvari veza se više nikada neće vratiti na staro. Ono što ćete dobiti jeste veza sa čovjekom za kojeg ste sigurni da je spreman da vam zabode nož u leđa!

Pokreće Blogger.