Kako sam zbog numerologije izgubila muža - Vjerovao je više u brojeve nego u svoja osjećanja

Moj muž je oduvijek bio zaljubljen u numerologiju, astrologiju i slične grane koje nisam podnosila.


Na početku naše veze, pa i braka, nije mi smetalo što pridaje puno pažnje horoskopu i sličnim oblastima, ali kako je stario to se sve više otimalo kontroli. Stvari su došle do te mjere da bi svako jutro čitao horoskop i sam mu se prilagođavao.

Dakle, kada mu horoskop kaže da će biti loše volje on nađe način da bude mrzovoljan, čak i kad ne postoji jedan jedini razlog da bude takav. Ili, ako mu horoskop kaže da će biti sjajne volje onda će se potruditi da pjevuši i skakuće po kući, čak i dok ljudi (kao na primjer ja) plaču pored njega.



Nadala sam se da je to sve prolazna faza i da će jednog dana shvatiti da previše značaja pridaje tim stvarima u koje ja uopšte nisam ni vjerovala. Ali stvari su samo išle na gore. Počeo je da se zanima sve više i više pa je tražio kurseve koje bi mogao pohađati.

Kada je završio kurs astrologije, prešao je na kurs numerologije. Danas kroz šalu i smijeh govorim kako sam izgubila muža zbog numerologije, ali tada to ni malo nije bilo smješno. Naime, taj "numerolog" koji je predavao kurs uzeo je datume rođenja mog supruga i mene.



Došao je do zaključka da mi uopšte nismo kompatibilni i da ne bismo trebali biti skupa. Rekao je kako imamo loš odnos u spavaćoj sobi (imali smo sjajan odnos), rekao je da ja nisam dovoljno saosjećajna (ja plačem čak i uz najgluplje romantične filmove)... Uglavnom, sve što je naveo bilo je u potpunosti suprotno od realnosti.

Imali smo super odnos i sjajan brak sve dok nije previše utonuo u te gluposti. Najviše me je zaboljelo što je on povjerovao u riječi numerologa i rekao "Znaš, brojevi ne griješe. Možda je bolje da se rastanemo i probamo sa nekim drugim". Nisam ga ostavila ni sekunde više da razmišlja, spakovala sam se i otišla. Obavili smo razvod na miran način i više se nismo sretali.

Pola godine poslije razvoda nazvao me je i rekao da misli da smo pogriješili. Slatko sam se nasmijala i rekla "Znaš, brojevi ne griješe". Prekinula sam mu slušalicu i ostavila da živi sa brojkama umjesto sa ženom koja ga je voljela.

Pokreće Blogger.