Zašto nikada neću biti ljubavnik, niti imati ljubavnicu - Muškarac ističe 3 razloga

Biti muškarac ne znači promijeniti mnogo žena. Biti muškarac znači dati ljubav i podršku jednoj.


Nikada se nisam uklapao u svoje društvo jer su svi moji prijateli bili u fazonu da se hvale sa kojom su ženom bili, kako su je nasamarili, kako su je lako zamjenili itd. Često su me zadirkivali jer nisam htio da učestvujem u njihovim razgovorima koji su bili, blago rečeno, odvratni.

Imao sam potpuno drugačije mišljenje o ženama. Nisam ih posmatrao kroz zabavu. Bilo mi je ružno pomisliti da muškarci "grade svoju muškost" na tome što izigraju ženu, razočaraju je ili rasplaču - u tome nisam vidio ništa muževno.



Imao sam mnogo djevojaka, ali svakoj sam bio u potpunosti predan i odan dok smo bili u vezi. Imao sam i kratke i duge veze. Kada bih shvatio da nisam srećan i zadovoljan okončao bih vezu. Nisam vidio smisao niti poentu u tome da budem u vezi sa jednom ženom a tražim druge sa strane.

Nisam se skrasio sa ženom koja mi je bila "ok" jer sam vjerovao da ću pronaći onu koja je sjajna! I pronašao sam je. Čekao sam je 30 godina i čekanje se isplatilo. Izgradili smo savršen odnos, u kojem se i porječkamo i posvađamo, ali vrlo brzo se i ohladimo jer nas spaja ogromna ljubav i posvećenost.



Nikada neću biti ljubavnik niti ću imati ljubavnicu iz tri prosta razloga: 1. Kada voliš nekoga nećeš učiniti ništa da tu osobu povrijediš. 2. Biti vijeran nekome je najljepša i najhrabrija stvar u životu koju možeš učinti. 3. Osoba kojoj obećaš ljubav i vjernost je tvoj vječni životni saputnik.

Kada naiđu teška vremena, kad dođe do zatajenja emocija uvijek nađem način da oživim sve one stare osjećaje. To je smisao ljubavi. Raditi na njoj, održavati je i njegovati. Ne postoji ništa veće, čistije i moćnije od ljubavnog odnosa u kojem su partneri predani u potpunosti jedan drugome.

Pokreće Blogger.