Ne možeš biti savršena, ali možeš biti jedinstvena: 5 savjeta koje bi svaka majka trebala reći kćerki

Sve majke koje imaju žensku djecu znaju koliko su osjetljive i krhke. Zbog toga morate imati dobar pristup u njihovom odgoju. Donosimo 5 savjeta koje bi sve majke trebale prenijeti kćerkama.


Nauči postaviti granice:
Svi imamo granice. Postoji crta koju moraš povući i nikome dopustiti da je pređe. Nauči reći “ne” i „dosta!“. Nemoj dozvoliti da budeš služavka u vezi ili braku. Nađi nekog ko će rado s tobom podijeliti sve, i dobro i loše. 

Nekog ko će se prema tebi odnositi sa poštovanjem. Slomljeno srce nas uči velikim lekcijama: Uredu je osjećati bol, ali sve što boli uči nas velikim lekcijam. Kada žena izgubi ljubav, ona tada može naučiti o sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji. 



Nisi savršena, ali si jedinstvena: Stvoreni smo nesavršeni, ali svako od nas je jedinstven. Misli o tome i kada razgovaraš s drugim ljudima – nemoj suditi, slušaj što drugi govore, ne nameći silom svoje mišljenje, poštuj različitosti. 

Upravo u toj raznolikosti svijeta i živih bića leži svačija jedinstvenost. Pronađi svoju strast i ostani vjerna tome: Recite svojoj kćerki da shvati šta želi i da ne odustaje od ostvarenja svojih želja kako bi znala riješiti problem ili nastavila dalje. 



Naučite svoju kćerku da ima snažnu samosvjesnost, a ne da bude osoba kakvom je drugi zamišljaju. Kritike nas uvijek uče: Mladi su jako osjetljivi na mišljenje okoline, a najviše ih pogađaju kritike koje mogu biti zlonamjerne. 

Ali zapamti, kritike su uvijek korisne – ako dolaze od prijatelja, mogu ti otvoriti oči i potaknuti te na promjene, a ako su zlonamjerne, jasno će ti dati do znanja s kakvom osobom imaš posla. Zlonamjerne kritike najviše govore o onima koji ih izgovaraju.

Pokreće Blogger.