Moj muž je morao birati između mene i svoje mame - Pogodite koga je izabrao

Od prvog dana kada sam upoznala svog supruga bila sam sigurna da je bio prava premija za mene. 


Lijep, zgodan, obrazovan, kulturan i neodoljiv. Nisam mogla da mu nađem jednu jedinu zamjerku. Osim jedne koja se tek kasnije pojavila u našem životu kao veliki problem - Njegova mama! Ona je psihijatar i veliki vjernik. Na početku nije uopšte željela da me upozna, tvrdila je kako nema potrebe da nas dve budemo u dobrim odnosima. 

Nikada nisam bila u njenoj kući niti sam kad pričala sa njom. Otvoreno je govorila kako joj se ne sviđaju neke moje osobine i način na koji sam živjela bez da me je prethodno upoznala. Pretpostavljam da joj je smetalo to što često izađem u kafić sa drugaricama, jer njoj - velikom vjerniku, to je bilo neprihvatljivo za jednu ženu. 



Ne razumijem zašto, ali ja sam postala predmet njene mržnje. Nisam mogla shvatiti kako jedan vjernik može imati u sebi toliko mržnje prema drugome i otvoreno o tome govoriti svom sinu. Plašila sam se da ćemo imati problema zbog nje, ali moj suprug me je ubjeđivao da će sve biti uredu. 

Čak sam se i pokušala rastati s njim u jednom trenutku, jer smo se non stop svađali zbog toga šta njegova mama kaže. Ali moj muž je rekao da me voli i da će, ako bude potrebno, izabrati mene. I zaista je došao presudni trenutak kada je morala da se načini promjena. 



Biraj, tvoja majka ili ja! Shvatio je da ona pretjeruje bez mnogo povoda za to i odlučio se za mene. Nije puno oklijeva iako je znao da ostavlja svoju majku samu. Sada živimo srećno i skladno u braku sa dvoje prelijepe djece. Posjeti svoju majku često ali joj zahtjeva da ne pričaju o meni. Rekla je da me nikada neće prihvatiti i da ćemo oboje završiti u paklu.

Pokreće Blogger.