Zašto neke žene pristaju da budu ljubavnice - Inteligencija igra veliku ulogu, psiholog ističe

Psiholog Elena Dubovik ističe nekoliko razloga zašto neke žene pristaju da budu ljubavnice oženjenima.


Priznajmo, preljube nisu rijetka pojava danas. Tužna istina života je da ima puno slobodnih muškaraca, ali neke djevojke se odluče spetljati sa oženjenima. Može se pomisliti da to ne čine namjerno, ili nesvjesno kako mnoge tvrde. 

Ali razlozi za ovaj fenomen po pravilu su isključivo psihološki. Dakle, zašto žene pristaju biti ljubavnice: Ne žele ništa ozbiljno: Duboko u sebi ne želite ozbiljnu vezu, brak, majčinstvo - jer to izgleda tako grozno, teško i zastrašujuće za vas. 



Osjećaj prijetnje od potencijalnog braka može vas gurnuti u "ljubavni troguao". Možda vaši roditelji nisu bili dobar primjer i zato ne želite da se vjenčate. Svjesni ste da brak vodi majčinstvu, a vi ne znate da biste bili dobri majka jer ste čitav život imali sliku loše. 

Drugi razlog je to što žele samo ljepšu stranu ljubavi. Žena koja se odluči biti ljubavnica uživa u prednostima koje joj nudi ljubavni trougao. Dok ona dobija nježnost i strast, supruzi ostaje da se nosi sa tehničkom stranom braka - čišćenje, peglanje, rutina, osjećaj dužnosti...



Treći razlog zašto žene postaju ljubavnice jeste zbog njihovog načinja razmišljanja, jer vjeruju da one nisu dovoljno dobre. Dakle, inteligencija igra veliku ulogu u životu žene. Mnoge ljubavnice smatraju da nisu dovoljno dobre da nekome budu broj jedan, pa se odlučuju na ljubav "za ponekad".

Pokreće Blogger.