Za sestre kažu da su dijelovi iste duše - Mogu se posvađati i razdvojiti ali jaka povezanost ostaje

Najbolji poklon koji su nam roditelji dali, pored toga što su nam dali priliku da živimo, je sestra.


Ona je je djelić djetinjstva koje nikad ne možete izgubiti. Sestre mogu da se svađaju, zamrze, ne vole, nasrću jedna na drugu, ali uvijek se vraćaju jedna drugoj jer ih spaja jaka veza. Sa sestrom ste neraskidivo povezani i nju ni jedna prijateljica ne može da zamijeni. 

Starija sestra je uvijek tu da vam bude glavna podrška i snaga dok rastete i otkrivate sebe. Sestra će uvek stati na vašu stranu i ona će vam uvijek biti rame za plakanje. Ne postoji problem sa kojim se sestre ne mogu suočiti, boriti, planirati protiv toga, ignorisati ga, ismijavati ga...



Sestra će svaki problem utopiti u sladoledu, čokoladi ii ukusnom desertu. Sestre su saučesnice ne samo u životu već i emocionalno. Za blizance se kaže da imaju posebnu vezu, ali i sestre to imaju, njihovo postojanje dolazi iz iste čahure.

Njihova povezanost proizilazi iz istih čvorova koje su roditelji vješto ispleli. Sestre imaju vrlo posebnu, emocionalnu i biološku vezu, a to se najviše prepozna onog dana kada postanu tetke. Samo se tetka može grliti poput majke, savjetovati poput prijatelja, i maziti poput bebe. 



Oni koji imaju dovoljno sreće da imaju i budu sestra dobro znaju da je to veliko bogatstvo koje treba štititi, njegovati i cijeniti. Naši se putevi mogu promijeniti u životu, ali sestrinska veza zauvijek će ostati jaka.

Pokreće Blogger.