Teško onom ko povrijedi ženu koja ga voli - Pravi muškarci štite svoje žene

Najgore što muškarac može učiniti je dovesti svoju voljenu do suza. Ljubav ne bi trebala boljeti - to je prva stvar koju treba zapamtiti. Ljubav je ljubazna i strpljiva. Ako vas boli, to nije ljubav. 


Nijedna ljubav i nijedan viši ideal ne mogu opravdati želju muškarca da ponizi i uvrijedi ženu koja ga voli. Čovjek koji istinski voli svoju odabranicu nikada je neće poniziti. Taj čovjek će možda nesvjesno povrijediti ženu, ali nikad sa namjerom.

Čak i ako je nesvjesno povrijedi učiniće sve da joj se iskupi jer će se osjećati jako loše povodom toga. Pravi muškarac će sve činiti za dobrobit svoje partnerke i voljeti je u potpunosti. Sa svim manama. Podržavaće je i pomagati joj da postane srećnija svakim danom. 



Pravi muškarac biće joj vijeran i predan, a ona će mu uzvratiti sto puta više. Pravi muškarac štiti svoju ženu. Njemu je važno da je ne povrijedi ni u jednom smislu. Takav muškarac neće pristati na afere i druge žene, jer čak i kad bi bio siguran da ona neće saznati - ne želi joj to uraditi.

Stoga on pazi na svaku riječ i djelo kako ne bi slučajno povrijedio ili nanio bol. Pravi muškarac je uvijek tu i uvijek pouzdan. Uvijek će svoju voljenu posjetiti koliko je savršena i lijepa. Uvijek je na njenoj strani. Ako je pogriješila, naći će lijep način da joj ukaže na grešku. 



Pravi muškarac poštuje granice svoje žene. Zna da ona i njeno tijelo nisu njegovo vlasništvo. I samo žena ima pravo postaviti granice i odlučiti dokle smije ići. Pravi muškarac poštuje izbor svoje žene. Čak i ako su u braku, to ne znači da ona mora pristati na stvari koje ne želi. 

Muškarac koji sebi dozvoli da uvrijedi ženu prava je kukavica. Pravi muškarac neće izmamiti suze na njeno lice. U svakoj prilici pokušava učiniti nešto ugodno za nju, neko slatko iznenađenje u znak zahvalnosti što je dio njegovog života. 

Pokreće Blogger.