Tipovi ponašanja koje ne bi trebali tolerisati u vezi - Nije ljubav ono što vas rastužuje

Svi vrlo dobro znaju za izreku „nikad ne reci nikad“. To upravo važi i za određene stvari u vezama. 


Kada smo sa nekim u vezi, posebno kada nekog mnogo volimo, u stanju smo da tolerišemo i pravdamo ponašanje koje ne bismo smjeli. Većina pratnera neće uopšte primijetiti da određena ponašanja nisu u redu, jer smatra da je njegov partner takav i da se tu ništa ne može uraditi. 

Loše ponašanje prema partneru više će ispoljavati partneri koji su prije te veze imali loš i nezdrav život. Nemojte pravdati loša ponašanja prema vama, posebno ne smijete da tolerišete sljedeća ponašanja: Ne dozvoli da neko kaže da si previše osjetljiva. 



Osjećanja su veoma bitna i ni slučajno ne dozvoli da ih neko povrijedi. Ismijavanje i ne poštovanje su veoma loša osobina. Svako zaslužuje da iskaže svoje misli i osjećanja, bez osjećanja krivice ili toga šta će partner pomisliti. Kontrola svakog pokreta. 

Malo više obratite pažnju i uočite da li vas partner kontroliše. Svako ima pravo na slobodu riječi, misli, pokreta, te nema potrebe dopustiti da ga neko kontroliše i upravlja sa njim. Uništava samopouzdanje. Svaka osoba ima određene slabosti i nesigurnosti. 



Tvoje slabosti, niko, pa ni partner ne bi smio da iskoristi na taj način da ti uništi samopouzdanje i da te ponižava. Mnoge osobe će koristiti sve i svašta da bi postigle što žele i da bi iskoristili druge. Manipulacija. Manipulatori su opasne osobe. 

Dok shvatite da je neko manipulator, ponekad prođe i više mjeseci ili čak godina. To su osobe koje vas na fin i kulturan način uvjere da niste u pravu. Vaše postupke smatra da nisu u redu, da čak i vi povjerujete u to. Ne dozvolite sebi da posumnjate u svoje odluke. 

Laž. Ako vas partner počne lagati i pravdati svoje laži, bolje da to raščistite na vrijeme. Svako ko jednom slaže, ponoviće to opet. To mogu biti i neke nebitne sitnice, ali isto tako i bitnije stvari.

Pokreće Blogger.