Ranjivost spaja ljude možda više od ljubavi: Genijalna Brene Brown ističe najbitnije osobine u vezi

Ranjivost se često doživljava kao slabost, dok je u stvarnosti prednost. Popularna profesorka i autorka mnogih uspješnih knjiga, Brene Brown, je fokusiana na temu ranjivosti. 


Dr. Brené Brown, objašnjava da se ranjivost donosi pozitivne stvari u vašu vezu. Ona ističe: "Ako se odreknemo ranjivosti, onda se odričemo iskustava koja nam mogu ispuniti život svrhom i smislom." Ovo su glavni razlozi zbog kojih ranjivost u vezi stvara veću povezanost između partnera: 

Ranjivost poboljšava samopoštovanje i autentičnost. Ranjivost nam pomaže da se osjećamo prisnije s našim partnerom, a da istovremeno zadržavamo osjećaj vlastitog identiteta. Ranjivost nam pomaže da tražimo ono što želimo i izbjegnemo odvojenost (zatvaranje u sebe). 



Ranjivost nam omogućuje da vjerujemo drugim ljudima i potpuno uronimo u vezu. Ranjivost nam omogućuje da otvorimo svoja srca i dajemo i primamo ljubav. Prema dr. Brown, nedostatak uključenosti je najopasniji od faktora koji uništava povjerenje u vezi. 

Jedini način da to izbjegnete je da postanete ranjivi pred svojim partnerom, tražeći od njega pomoć kada vam treba. Najveći rizik je dopustiti sebi da se zaljubite, što zahtijeva da se odreknete svake kontrole i straha da ćete biti napušteni ili povrijeđeni. Iako je rizik prisutan u svim pogledima, isplati se. 



Čak i ako ste prethodno bili odbijeni ili izdani, još uvijek možete spustiti štit i pustiti novog partnera u svoje srce. Zdrava veza moguća je samo ako se oslobodite straha i vjerujete da ste vrijedni ljubavi i svega što vam ona nudi. 

Kako sebi dopustiti da budete ranjivi i poboljšati odnos s partnerom? Predstavite se u iskrenom i otvorenom svijetlu i radite na tome da dopustite sebi da budete ranjiviji i otvoreniji sa svojim partnerom. Svakodnevno se podsjećajte da je u redu prihvatiti pomoć drugih i da je to znak snage, a ne slabosti. 

Ne dopustite da vaš strah od odbijanja i vaša prošlost stanu na put ljubavi i blizini koju zaslužujete. Izgradite odnos povjerenja sa svojim partnerom u kojem vam je ugodno dijeliti svoje snove i biti svoj. Sasvim je moguće biti ranjiv pred drugim ljudima, a da ne izgubite ni djelić sebe. Pomoći će vam da vratite vjeru u ljubav, povjerenje i intimnost.

Pokreće Blogger.